stabilizacija i novi stadion primarni ciljevi

Otočki poduzetnik preuzeo funkciju predsjednika NK Krka: “Osjetio sam obavezu da se odužim zajednici”

Ivan Volarić

Članovi Skupštine NK Krka na čelu s novim predsjednikom i gradonačelnik Krka Darijom Vasilićem

Članovi Skupštine NK Krka na čelu s novim predsjednikom i gradonačelnik Krka Darijom Vasilićem

Postoji mogućnost da kroz nekoliko godina krenemo i prema Drugoj HNL, a to će ovisiti o nekim stvarima koje će se eventualno posložiti. Kratkoročni cilj je da Krk bude stabilan trećeligaš - kaže Šikljan



RIJEKA Dirljivim oproštajem od dugogodišnjega predsjednika Vlade Kirinčića, na Skupštini održanoj prošloga petka u krčkoj Gradskoj vijećnici, svoj predsjednički mandat na čelu NK Krk započeo je Denis Šikljan.


Ovaj krčki poduzetnik široj javnosti poznatiji je kao vlasnik tvrtke Degrad, koja je uključena u niz značajnih građevinskih projekata, od gradnje stadiona u Osijeku pa do gradnje skupocjenog hotela u Ičićićima. Oba projekta usko su vezana uz bivšeg vlasnika NK Osijek Lorinca Meszarosa. Šikljanov dugogodišnji poslovni suradnik i bivši direktor HNK Rijeka, Vlado Čohar, praktički je prvi operativac osječkoga nogometnog prvoligaša… Šikljan je pak godinama već dopredsjednik Krka pa ovaj iskorak nije iznenađenje.


– Moj čin prihvaćanja predsjedničke funkcije je prvenstveno motiviran time da se odužim Vladi Kirinčiću. Prije desetak godina počeli smo mu još kao klinci pomagati u radu kluba. Sigurno da smo kroz to stekli neke nove horizonte. Odluka da se prihvatim te funkcije je u prvom redu motivirana osjećajem dugovanja prema njemu, da ga rasteretim, jer nije bilo drugog rješenja. Objektivno funkcioniram u puno većim sferama i sigurno da ovo ne može predstavljati neki veći izazov u tom smislu. No, osjetio sam obavezu da se odužim zajednici i Vladi koji je to doista zaslužio svojim dugogodišnjim angažmanom u klubu – rekao je Šikljan i svoj program sveo u tri ključne točke.


Transparentnost




– Prva je transparentnost i financijska disciplina. Dakle, imat ćemo javno dostupne podatke gdje je utrošena svaka kuna koju dobijemo od lokalnih samouprava ili sponzora. Drugo, želja je da se što više otvorimo prema zajednici, da stvorimo neku novu energiju i privučemo više publike na stadion. Bitno je da izađemo prema lokalnim školama s našim manifestacijama i događanjima koji će otvoriti klub prema zajednici. Treća stvar je najvažnija, izgradnja nove infrastukrure, odnosno novog stadiona. Ići ćemo u ishodovanje građevinske dozvole i pripremu projekta za kandidaturu za EU fondove. Generalno, u ovome mandatu je primarna izgradnja novog stadiona.
Krk je u jednom trenutku bio na pragu ulaska u Drugu HNL. Ove sezone Boduli su osuđeni na borbu za ostanak u Trećoj HNL.


Neovisnost


– Prvi cilj je sportska stabilizacija. U tom smislu odmah smo donijeli odluku o novom sportskom direktoru Damiru Kraljiću. Želja nam je da on strukturira sportski segment kluba, a onda da sa šefom škole i seniorske momčadi postavimo jasnu vertikalu upravljanja sportskim segmentom. Ove sezone bitno je da ne potonemo, a naravno da su u budućnosti ciljevi puno viši. Vidjet ćemo kako će se posložiti sustav natjecanja, a ovisno o tome ćemo definirati naše sportske ciljeve. Ako se bude išlo na tri Treće lige, onda nam je svakako cilj biti među prve tri momčadi. Postoji mogućnost da u periodu od nekoliko godina krenemo i prema Drugoj HNL, a to će ovisiti o nekim stvarima koje će se eventualno posložiti. Kratkoročni cilj je da Krk bude stabilan trećeligaš – naglašava Šikljan, koji je uvjeren da Krk može imati koristi od njegovih dobrih odnosa s Gradskim vrtom i Rujevicom, gdje se nerijetko može vidjeti u ložama.


– Krk je otvoren za suradnju sa svim klubovima, ali još ranije odluka je bila da u sportskom segmentu ne budemo ovisni ni o kome. Tako je bilo i kada se svojevremeno pojavila mogućnost suradnje s Hajdukom, a tako će biti i ubuduće. Krk ostaje u prvom redu klub otoka Krka, a suradnja s drugim klubovima je uvijek moguća i poželjna – rekao je Šikljan.