Zanimljiva anketa

Većina Francuza smatra da su ulaznice za OI preskupe i da ruskim sportašima treba omogućiti sudjelovanje na Igrama u Parizu

Hina

Maskote OI u Parizu/Foto REUTERS

Maskote OI u Parizu/Foto REUTERS

Većina njih (64 posto) misli da će ove Olimpijske igre 2024. stvoriti gospodarske prilike za Francusku, ali također 64 posto ne vjeruje organizatorima da će kontrolirati troškove ovog događaja i uravnotežiti proračun između rashoda i prihoda



PARIZ Velika većina Francuza, njih čak 82 posto, smatra da su cijene ulaznica za Olimpijske igre u Parizu 2024. preskupe, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mišljenja koji su objavljeni u nedjelju.


Prodaja paketa započela je 15. veljače, s gotovo milijun ulaznica od tri milijuna stavljenih u prodaju, dostupnih po cijeni od 24 eura. Prema organizatorima, paketi za mačevanje, penjanje, BMX free-style, BMX Racing, skateboarding, triatlon i breakdance “više nisu dostupni”.


Osim toga, 79 posto Francuza smatra da je dobivanje ulaznica za olimpijska natjecanja nije lako u smislu procedura.




Ovo istraživanje koje je provela Odoxa objavljeno je dva tjedna nakon početka prve faze prodaje od tri milijuna ulaznica po paketu (minimalno tri ulaznice, maksimalno 30 u paketu), a koje se našlo na udaru kritika zbog složenosti procesa kupnje i cijena.


Iako će 14. ožujka biti samo 500 dana do početka Olimpijskih igara 2024. (26. srpnja – 11. kolovoza), potpora Francuza ovom događaju i dalje je snažna: 69 posto Francuza smatra da je dobro što su Olimpijske igre organizirane u Parizu, što je pad od pet posto u odnosu na listopad 2021.


Većina njih (64 posto) misli da će ove Olimpijske igre 2024. stvoriti gospodarske prilike za Francusku, ali također 64 posto ne vjeruje organizatorima da će kontrolirati troškove ovog događaja i uravnotežiti proračun između rashoda i prihoda.


I na kraju 72 posto Francuza vjeruje da bi ruski sportaši, isključeni s međunarodne scene od invazije na Ukrajinu, trebali moći sudjelovati na Olimpijskim igrama 2024. pod bojama Rusije (28 posto) ili pod neutralnom zastavom (44 posto) kako je krajem siječnja odlučio Međunarodni olimpijski odbor.


Ovo istraživanje provedeno je 1. i 2. ožujka na uzorku od 1.005 osoba u dobi od 18 ili više godina.