Trojica od četvorice

S medaljama se u Hrvatsku vratili momci koji su ispisali povijest olimpijskog tenisa

Portal Novi list

SNIMIO ZLATKO HORVAT

SNIMIO ZLATKO HORVAT

Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama, a pogotovo s kumom doći do srebra. Polufinalni dan bio je dan snova, poručio je ČilićU Hrvatsku se se vratila tri od četiri mušketira našeg tenisa s olimpijskim odličjima oko vrata, a na zagrebačkom aerodromu priređen im je svečani doček


Podsjećamo, bilo je to prvo olimpijsko finale teniskih parova nakon 113 godina u kojem su igrali svi tenisači iz iste zemlje. Poslije tri seta (6:4, 3:6, 10:6) Mektić i Pavić svladali su Čilića i Dodiga.


U subotu u 22.30 naši medaljaši stigli su u Hrvatsku s odličjima oko vrata gdje su ih dočekali predstavnici HOO-a i HTS-a te drugi uglednici iz svijeta sporta i politike. Nije bilo Dodiga koji je otišao direktno za SAD, javlja tportal.
“Svaka čast svima koji su došli. Znači nam puno. Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama, a pogotovo s kumom doći do srebra. Polufinalni dan bio je dan snova. Nadam se da se vidimo u Parizu”, rekao je Čilić te čestitao Mektiću i Paviću na zlatu.Nikola Mektić rekao je da je sretan što bio dio ove priče.


“Spektakularan uspjeh za hrvatski tenis. Čestitke Marinu i Ivanu. Nadam se da ćemo ovo ponoviti u Parizu”, izjavio je Mate Pavić.


Nikola Mektić rekao je da je sretan što bio dio ove priče.


“Bili smo jako sretni kad znali da ćemo igrati u finalu. Nama je još veća motivacija bila kad su Marin i Ivan prošli. Čak smo kopirali i naše kumove”, rekao je Mektić.


“Spektakularan uspjeh za hrvatski tenis. Čestitke Marinu i Ivanu. Nadam se da ćemo ovo ponoviti u Parizu. Bilo je drugačije igrati protiv njih. Igrali smo s njima prije jedan set parova.


Odigrali smo vrlo dobro, tu je počela zezancija da bi bilo lijepo igrati finale. Finale je bilo igrati čudno, naša delegacija navijala je za sve nas, bilo je pretiho na trenutke. Bio je dobar meč, ali čudan”, izjavio je Mate Pavić nakon čega su zajednički rezali slavljeničku tortu.


“Posebna olimpijska priča jer sam medalju osvojio sa svojim kumom. To je bio san snova”, zaključio je Čilić, prenosi tportal.