Bazeni Kantrida

Rijeka ponovo domaćin mladim skakačima u vodu

Luka Medak

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu nakon pet godina se vraća na KantriduNakon pet godina u Rijeku se vraća još jedno Europsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu. Od 21. do 27. lipnja na Bazenima Kantrida natjecat će se čak 190 natjecatelja iz 24 države, ali, nažalost, ovaj put bez podrške publike.


Naime, zbog epidemioloških uvjeta svi će sudionici biti u tzv. “balonu”, odnosno u dvama hotelima bez drugih gostiju, gdje će se i testirati na COVID-19 čak tri puta za vrijeme trajanja natjecanja, sve s ciljem da se zaštite mladi sportaši.


– Iako je situacija dosta drugačija nego zadnji put kada smo ovdje organizirali ovo natjecanje, Rijeka se još jednom pokazala kao odličan partner za suradnju. Svi su više-manje upoznati kako funcionira tzv. “balon”, takav sustav je već bio korišten i u drugim sprtovima, a mi smo sada prvi koji ćemo ga koristiti u jednom natjecanju na bazenima.
Ovo je juniorsko prvenstvo i samim time nisu svi sportaši cijepljeni, zbog čega smo morali posegnuti za spomenutim sustavom kako bi svi ostali sigurni. Usprkos svemu, ove godine ima više natjecatelja nego na prošlom Europskom prvenstvu, što nas jako veseli.


To samo pokazuje koliko je velik interes mladih sportaša koji duži period nisu mogli ići na natjecanja i nadam se da je ovo prekretnica nakon koje će se moći normalno organizirati i sva druga natjecanja.


Siguran sam da će ovo biti jedan uspješan događaj, kao i svi koje smo organizirali u suradnji s Rijekom – rekao je Marco Birri, operativni voditelj LEN-a, krovne organizacije sportova u vodi.


Hrvatska će na natjecanju imati osam predstavnika, a jedan od njih je i 17-godišnji David Ledinski.


– Velika mi je čast predstavljati svoju državu, a još više mi je drago što ju predstavljam baš u Hrvatskoj. Ostaje žal što neće biti publike, koja bi nam dobro došla na domaćem terenu, ali znam da je svima u interesu da turnir prođe tako da svi ostanemo zdravi.


Natjecanje će biti velik izazov, ali nadam se da ću opravdati činjenicu da sam član reprezentacije i da ćemo se plasirati u finale u više disciplina – zaključio je David.