Zabili 30 sekundi prije kraja

NHL: New Jersey Devils korak do finala

Hina

Ovom pobjedom je New Jersey došao na 3-2 u seriji na četiri pobjede i ima priliku osigurati mjesto u finalu Stanley kupa u petak na svom terenu



NEW YORK – New Jersey Devilsi su u utakmici u srijedu prokockali vodstvo od tri gola protiv New York Rangersa, ali su u zadnjoj trećini onda ipak zabili dva gola za konačnu pobjedu od 5-3 i tako došli na korak do finala Stanley kupa.


Centar Devilsa Ryan Carter zabio je četvrti gol za svoju momčad 4:24 minute prije kraja, a onda je Zach Parise uklonio bilo kakvu napetost poslavši pak u praznu mrežu Rangersa 30 sekundi prije kraja.


Ovom pobjedom je New Jersey došao na 3-2 u seriji na četiri pobjede i ima priliku osigurati mjesto u finalu Stanley kupa u petak na svom terenu.




»Mislim da je to što smo najprije prokockali vodstvo od tri gola razlike a onda se vratili i ipak pobijedili dosta pokazalo. Mislim da smo ostali sabrani«, kazao je veteran vratara Devilsa Martin Brodeur.


Devilsima bi to bilo prvo finale Stanley kupa nakon devet godina. Tamo već čekaju Los Angeles Kingsi koji su pobijedili u finalu Zapadne konferencije Phoenix Coyotese.


Stephen Gionta je doveo New Jersey u vodstvo nakon nešto više od dvije minute igre. Devedeset sekundi kasnije na 2-0 povećao je Patrik Elias, a publiku u Madaison Square Gardenu utišao je Travis Zajac koji postigao pogodak za 3-0 deset minuta prije kraja prve trećine.


Vodeću momčad u Istočnoj konferenciji nakon regularnog dijela sezone »probudio je« Brandon Prust, koji se vratio u igru nakon suspenzije od jedne utakmice, a 32 sekunde poslije početka druge trećine na 3-2 je smanjio Ryan Callahan.


Potpuno kontrolirajući utakmicu Rangersi su izjednačili pogotkom Mariana Gaborika nakon samo 17 sekundi od početka druge trećine.


Gionta, čiji je stariji brat osvojio Stanley kup s Devilsima 2003., dodao je Carteru koji je uspio svladati vratara Rangersa Henriquea Lundqvista. Parise je zadnji gol zabio u zadnjoj minuti utakmice.


Rezultat utakmice finala Istočne konferencije američke profesionalne hokejaške lige NHL koja je odigrana u srijedu:


New York Rangers – New Jersey Devils 3:5


(New Jersey Devils vodi u seriji na četiri pobjede 3:2)