Europsko prvenstvo

Francuski odbojkaši porazili hrvatske

Hina

NL arhiva

NL arhiva

TORINO Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u susretu je 1. kola skupine B Europskog prvenstva izgubila u Torinu od Francuske sa 0-3 (24-26, 14-25, 22-25).Protiv aktualnih pobjednika Svjetske lige naši su odbojkaši bili nadomak osvajanja prvoga seta tijekom kojega su bili u prednosti gotovo čitavim tijekom, te imali i dvije set-lopte kod vodstva 24-22. No, u samoj završnici napravili su nekoliko vezanih pogrešaka na prijemu servisa i Francuzi su okončali prvu dionicu igre serijom 4-0 za 26-24.

Drugi je set također započeo obećavajuće, Hrvatska je povela 5-2, ali rezultatski je priključak držala samo do 8-8. Uslijedila je odlučujuća serija Francuza od 8-0 kojom su »prelomili« drugi set, a samim time i meč.


Iako je Hrvatska u trećem setu čitavo vrijeme rezultatski bila blizu Francuske, na zaostatku od dva do pet razlike, bilo je jasno kako Francuzi mirno drže situaciju pod kontrolom. Tako je bilo sve dok Igor Omrčen nije serijom odličnih servisa primaknuo Hrvatsku na 22-21. Ipak, uslijedila je pogreška našeg tehničara Timofeja Žukovskog koja je ugasila i posljednji tračak nade.


U subotu će Hrvatska u 2. kolu od 20.30 sati igrati protiv domaćina Italije, dok će u nedjelju od 15 sati u posljednjem kolu igrati protiv Estonije, što bi trebao biti ključni susret u borbi za plasman u drugi krug natjecanja.




Pobjednik skupine plasirat će se izravno u četvrtfinale, druga i treća reprezentacija će u drugi krug, dok će posljednja momčad završiti natjecanje u nedjelju.