Sjajan uspjeh

Enrico Marotti postao svjetski prvak u windsurfingu, vološćanskom surferu ovo je druga titula

Marina Kirigin

Uspio sam jedriti konstantno i kvalitetno na što sam jako ponosan. Sretan sam da sam ponovno uspio osvojiti svjetsko prvenstvo u ovako velikoj konkurenciji - rekao je Marotti



OPATIJA  Enrico Marotti, član Društva sportova na moru Volosko, potvrdio je dominaciju u svjetskom jedrenju i još jednom postao svjetski prvak u windsurfingu. Naime, od 1. do 5. rujna održan je Excelon IFCA 2021 Slalom Worlds u Parosu u Grčkoj. Nakon pet dana jedrenja Enrico Marotti je u konkurenciji 50 natjecatelja osvojio zlato u disciplini slalom. Vološćanskom surferu ovo je druga titula svjetskog prvaka – prvu je osvojio u Danskoj 2018. godine. Marotti je pobjedu u Grčkoj gradio tijekom pet dana jedrenja uspinjući se u ukupnom poretku, a nakon 10 odvoženih eliminacija na vjetru od 12 do 35 čvorova, hrvatski jedriličar stigao je do druge titule svjetskog prvaka i iza sebe ostavio drugoplasiranog Nizozemca Jordy Vonka i trećeplasiranog Francuza Jacquin Basilea.



– Jako sam zadovoljan kako sam odradio cjelokupnu regatu. Uspio sam jedriti konstantno i kvalitetno na što sam jako ponosan. Sretan sam da sam ponovno uspio osvojiti svjetsko prvenstvo u ovako velikoj konkurenciji. Zahvalio bi se svim ljudima koji su me pratili, prijateljima, obitelji i mojoj djevojci. Puno mi znači ta potpora te sam na njoj neizmjerno zahvalan. Velika zahvala ide i mom fizioterapeutu Marinu Poloniju, te psihologu Nenadu Karabaiću koji mi je pomogo pripremiti cijelu sezonu, a posebice ovu regatu – rekao je Rico po osvajanju naslova.




Marottiju se u Volosko priređuje doček, a on će biti ovoga utorka oko 20 sati ispred vološćanskog kluba, kada se očekuje njegov povratak sa regate.