Nesreća u Val d'Iseru

Corinne Suter slavila u spustu, ali utrku je obilježio težak pad austrijske skijašice

Hina

Nicole Schmidhofer na nosilima/REUTERS

Nicole Schmidhofer na nosilima/REUTERS

Bivša svjetska prvakinja u superveleslalomu probila je zaštitnu ogradu pri brzini od 115 km/hVAL D’ISERE Švicarka Corinne Suter pobjednica je prvog spusta sezone Svjetskog kupa skijašica koji je održan u Val d’Isereu.


Suter je slavila s rezultatom 1:44,62 izborivši treću pobjedu u karijeri nakon što je početkom ove godine osvojila spust u Altenmarkt-Zauchenseeu i Super-G u Garmisch-Partenkirchenu.


Druga je bila Talijanka Sofia Goggia s 11 stotinki zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Amerikanki Breezy Johnson (+0.20).
Nažalost, spust je obilježio težak pad austrijske skijašice Nicole Schmidhofer koja je probila zaštitne ograde i u ciljnu arenu dovezena je na spasilačkim saonicama.


Svjetska prvakinja u superveleslalomu iz St. Moritza (2017) probila je ogradu pri brzini od 115 km/h. Njezino zdravstveno stanje još nije poznato, no austrijska radio i televizija je izvjestila da je bila pri svijesti.Talijanka Federica Brignone također je pala na istom mjestu, ali uspjela je sama ustati i stići do cilja. Na istom mjestu pale su i Švicarka Joane Hahlen i Amerikanka Alice McKennis, srećom bez težih posljedica.


U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Slovakinja Petra Vlhova sa 425 bodova, druga je Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 275 bodova, a treća je Talijanka Marta Bassino sa 273 boda.


U poretku spusta vodi Suter sa 100 bodova ispred Goggie (80) i Johnson (60).


U subotu slijedi još jedan spust u Val d’Isereu, a u nedjelju superveleslalom.