Prva HNL

Osječani velikim preokretom protiv Lokosa pobjegli Riječanima na četiri boda, i bivši napadač Bijelih zabio pogodak

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Gosti iz Zagreba su od 72. minute igrali desetoricom jer je zbog drugog žutog kartona isključen Aliyu, a Osijek je to uspio materijalizirati



OSIJEK U prvoj utakmici 17. kola Prve HNL Osijek je svladao Lokomotivu sa 3-1 (1-1).


Gosti su poveli golom Sandra Kulenovića (9), poravnao je Darko Nejašmić (40), a pobjedu domaćima osigurali su Mirlind Daku (88) i Ivan Fiolić (90+6). Lokomotiva je do prednosti stigla nakon odličnog ubačaja iz kuta Cokaja kojega je glavom s pet metara u mežu proslijedio Kulenović.


Izjednačenje je stiglo pet minuta prije odlaska na odmor nakon velikog pritiska Osječana i nekoliko propuštenih prilika, tada je Nejašmić opalio s više od 20 metara, lopta se odbila od jednog gostujućeg igrača i završila u donjem desnom kutu nemoćnog Nevistića.




Gosti iz Zagreba su od 72. minute igrali  desetoricom jer je zbog drugog žutog kartona isključen Aliyu, a Osijek je to uspio materijalizirati.


Mislili su Osječani da su poveli u 83. minuti kada je Žaper sjajnim udarcem s više od 20 metara pogodio gredu od koje se lopta odbila oko gol-linije, činilo se kako je i prešla čitavim obujmom bila u vratima, no nakon tri minute pregledavanja snimke putem VAR-a odlučeno je kako ipak nije.


No, ubrzo nakon što se igra nastavila lopta je ipak po drugi put završila u mreži iza Nevistića. Ubacio je Miloš, Mierez nije uspio zahvatiti loptu, ali jest Daku koji je osigurao veliko slavlje za domaće navijače.


Zbog neopreznog starta na vrataru Malenici, u drugoj minuti sudačke nadoknade isključen je i Cokaj, a Osijek je s dva igrača više postigao još jedan pogodak. Fiolić je osvojio loptu u kaznenom prostoru Lokomotive i snažnim udarcem postavio konačni rezultat.


Vodeći Osijek sada ima 34 boda iz 16 utakmica, četiri više uz utakmicu više od druge Rijeke, a šest više uz dvije utakmice više od trećeg Dinama. Lokomotiva je peta sa 22 boda iz 17 utkamica, isti broj bodova uz utakmicu manje ima šesta Gorica, dok je četvrti Hajduk sa 27 bodova i dvije utakmice manje.