Prevelik zalogaj

Osječani ispali iz Europe nakon remija protiv Bugara u Gradskom vrtu, momčad Nenada Bjelice nije uspjela nadoknaditi zaostatak

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Osijek je u 86. minuti ostao i s igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Danijel Lončar, koji je kao posljednji igrač obrane srušio Caiceda koji je krenuo sam prema Ivušiću.



OSIJEK Nogometaši Osijeka nisu se uspjeli kvalificirati u doigravanje za grupnu fazu UEFA Konferencijske lige, nakon što su u četvrtak u Gradskom vrtu odigrali s bugarskim CSKA iz Sofije 1-1 (1-1) te tako nisu nadoknadili dva pogotka zaostatka iz prve utakmice (2-4).


Poveli su gosti u 33. minuti, a strijelac je bio Graham Carey. Izjednačio je Mile Škorić u 45. minuti. U prvih pola sata Osijek je prijetio preko Miereza, Bočkaja i Kleinheislera, ali sve te udarce je gostujući vratar Bussatto uspio ukrotiti ili odbiti.


U jeku osječkih napada CSKA je u 33. minuti došao do vodstva. Na nešto više od 20 metara s lijeve strane loptu je primio Graham Carey, napravio korak, dva i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio lijevi gornji kut pokraj nemoćnog Ivice Ivušića.




Nastojanja domaćih nogometaša u prvom poluvremenu ipak su se isplatila u 45. minuti. Nakon udarca iz kuta i gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do osječkog kapetana Mile Škorića koji ju je primirio i preciznim udarcem pogodio desni donji kut. Pogodak nade za Osječane.


No, u nastavku su svi pokušaji Osječana da postignu još barem dva pogotka i tako izbore produžetak, ostala su bez rezultata, što zbog nesnalažljivosti domaćih igrača, što zbog odličnih obrana Bussatta koji je obranio “jedan na jedan” s Dakuom u 81. minuti i precizan udarac glavom Škorića u 85. minuti.


Osijek je u 86. minuti ostao i s igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Danijel Lončar, koji je kao posljednji igrač obrane srušio Caiceda koji je krenuo sam prema Ivušiću.


CSKA je, kao i prije dvije godine, zaustavio europski put Osječana. Tada boljim izvođenjem jedanesteraca, a ove godine s ukupnih 5-3, zahvaljujući lošem izdanju izabranika Nenada Bjelice u prvoj utakmici.


Momčad iz Sofije će za ulazak u grupnu fazu konferencijske lige igrati protiv češkog Plzena koji je u uzvratu pred svojim navijačima nadoknadio dva pogotka zaostatka (2-4) protiv velške momčadi The New Saints. Velšani su do 85. minute držali 1-1, a tada su u devet minuta primili dva gola i utakmica je otišla u produžetak (3-1). Odluka o ukupnom pobjedniku pala je u raspucavanju u kojem su Velšani postigli samo jedan pogodak.