Prijateljski susret

Osijek uvjerljivo svladao Olimpiju u Poreču: Fućak asistirao, Ivušić se napokon vratio na travnjak

Davor Petrović

Kristian Fućak/Foto PIXSELL

Kristian Fućak/Foto PIXSELL

Konačni rezultat postavio je Mirlind Daku nakon proigravanja Kristiana Fućaka s lijevog boka. Bilo je to u 62. minuti.



POREČ Prva prijateljska utakmica na pripremama u Poreču Osijeku je donijela uvjerljivu pobjedu nad Olimpijom (3:0) i konačni povratak Ivice Ivušića koji je od početka listopada prošle godine bio van stroja zbog ozljede butnog mišića. Momčad pod stručnim vodstvom Nenada Bjelice u startu je pokazala moć i imala je dva gola prednosti nakon samo sedamnaest minuta igre.


Ljubljančane je skupo koštala greška Roberta Mudražije, koji je u svom šesnaestercu izgubio loptu, a zatim i napravio prekršaj na Mihretu Topčagiću. Najstrožu kaznu u 4. minuti sigurno je realizirao Damjan Bohar. Nešto kasnije stigao je i najljepši trenutak utakmice. Naime, u 17. minuti je Karlo Bartolec iz slobodnog udarca sa 25 metara skinuo paučinu iz desnih rašlji. Konačni rezultat postavio je Mirlind Daku nakon proigravanja Kristiana Fućaka s lijevog boka. Bilo je to u 62. minuti.


Osijek je utakmicu započeo u formaciji 4-2-3-1, koju su činili: Ivušić – Bartolec, Škorić, Lončar, Jurčević – Žaper, Brlek – Hiroš, Fiolić, Bohar – Topčagić, a u drugom dijelu priliku su dobili: Malenica, Miloš, Bralić, Čeberko, Cvijanović, Caro, Hanuljak, Stranput), Mikolčić, Kleinheisler, Gržan, Fućak, Baić, Mierez i Daku. Bjelica na ovoj utakmici nije koristio Vedrana Jugovića, Darka Nejašmića i Antu Ercega koji zbog ozljeda treniraju po posebnom programu.