NBA

Orlando predvođen Gordonom iznenadio Netse, Murray izvukao pobjedu Nuggetsa u produžetku

Luka Medak

Aaron Gordon/Foto: REUTERS

Aaron Gordon/Foto: REUTERS

Orlando je odigrao šuterski najbolju utakmicu sezone, a u tome ih je predvodio Aaron Gordon, koji se tek vratio od ozljede. Nuggetsi su tek u produžetku pobijedili Bullse, a dva ključna koša postigao je Jamal Murray.



RIJEKA Ekipa Orlando Magica igra dosta turbulentnu sezonu i nalazi se na predzadnjem mjestu Istočne konferencije, no ipak je pronašla način da pobijedi Brooklyn Netse.


Orlando je odigrao šuterski najbolju utakmicu sezone, ubacivši čak 21 tricu s više od 50 posto realizacije naspram samo 10 Brooklyna. U tome ih je predvodio Aaron Gordon, koji se tek vratio od ozljede, a uspio je ubaciti 38 poena, od kojih čak sedam trica iz osam pokušaja.


Odličan je bio i crnogorski centar Nikola Vučević s 22 koša, 14 skokova i osam asistencija, a Evan Fournier je dodao 31 koš, čime je Magic prekinuo niz od devet uzastopnih poraza. Netsima nisu pomogla ni 43 poena Kyrieja Irvinga, što mu je bilo najviše ove sezone.




Denver Nuggetsi su uspjeli doći do svoje osme pobjede u devet utakmica, no puno teže od očekivanog. Na domaćem terenu namučili su ih Chicago Bullsi, a uspjeli su ih dobiti tek nakon produžetaka, na krilima Jamala Murrayja.


Murray je ubacio 34 poena, uključujući tricu za produžetak, a zatim i presudan koš u posljednjim sekundama produžetaka. Jednako toliko poena zabio je i Nikola Jokić, dodavši i 15 skokova te devet asistencija te je ostao za dodavanje kratak od “triple-doublea”.


Kod poraženih je najbolji bio Zach LaVine s 32 poena, 22 je zabio Otto Porter Jr., no ostatak momčadi nije dao dovoljno dobar doprinos da izvuku pobjedu.


Od hrvatskih igrača na parkete su izašli Bojan Bogdanović i Dario Šarić. “Babo” je u pobjedi Jazzera nad Raptorsima završio susret s 10 poena, dva skoka i jednom asistencijom, a Šarić je imao jednu od najlošijih utakmica sezone zabivši u 23 minute samo jedan koš, uz pet skokova, asistenciju i čak tri izgubljene lopte. Luka Šamanić nije ulazio za Spurse.


Rezultati:


Boston – Sacramento 96:107
Cleveland – San Antonio 110:116
Houston – Detroit 100:113
Miami – Indiana 110:137
Orlando – Brooklyn 121:113
Toronto – Utah 112:115
Memphis – Golden State 103:116
Denver – Chicago 131:127 (produžetak)
Phoenix – Minnesota 113:101
Portland – Dallas 125:119