SUSJEDSKI DERBI

Orijent i Opatija sutra se sastaju prvi put na Krimeji u Drugoj HNL, Milinović: “Igrači jedva čekaju da utakmica počne”

Ivan Volarić

Napadač Opatije Antonijo Pejanović između Eda Kevina Kokorovića i Marija Tadejevića/Foto: arhiva NL

Napadač Opatije Antonijo Pejanović između Eda Kevina Kokorovića i Marija Tadejevića/Foto: arhiva NL

Čak ih moram smirivati na treninzima da ne misle previše o utakmici. Nadam se dobroj utakmici za nas na stadionu i navijače oko stadiona - kaže Damir Milinović, trener Orijenta 1919



RIJEKA U redovima nogometaša Orijenta 1919 u gotovo idiličnom raspoloženju dočekuju sutrašnji nastavak prvenstva i domaći sudar (15.55 sati) protiv najbližeg drugoligaškog rivala – Opatije. Krimejčani su se u stanci probili u finale županijskog Kupa, te odradili mini ciklus priprema tijekom kojega su »zalizali« sve rane u svlačionici. Trener Damir Milinović na raspolaganju ima sve igrače osim duže odsutnog Brdara.


– Došli smo u situaciju gdje je ugodno treneru, imam slatke brige! Napokon smo stvorili kompaktnu cjelinu i teško je pogriješiti u odabiru igrača. Ne bih htio previše govoriti o Opatiji, uostalom tu nema previše tajni. Dobro poznajem njihovog trenera Bogolina, dobro oni poznaju nas. Dio njihovih igrača sam i trenirao. Dakle, tu nema mjesta za igranje igre skrivača. Moramo se fokusirati na svoju igru i nastaviti gdje smo stali uoči stanke. Mi se dižemo, baš iz tog razloga što smo dobili na kompaktnosti, a osim toga, igrači koji manje igraju vide da se na njih računa. Najvažnije je da je atmosfera u svlačionici dobra, igrači jedva čekaju utakmicu. Čak ih moram smirivati na treninzima da ne misle previše o utakmici. Nadam se dobroj utakmici za nas na stadionu i za naše navijače koji će biti oko stadiona – rekao je Milinović na presici organiziranoj na Krimeji.


Teško bez navijača


Dopredsjednik kluba Marinko Koljanin apostrofirao je ono što je najveći minus ove utakmice – neće biti gledatelja, iako je jasno da bi ovaj sudar privukao najmanje tisuću navijača i simpatizera obje momčadi. Uostalom, u prvom dijelu sezone na Kantridi (1:1) se igralo u sjajnom ugođaju.




– Velika je šteta da neće biti gledatelja, ovo je prvi drugoligaški derbi s Opatijom na Krimeji. To je za Orijent 1919 posebno teško, jer imamo veliku podršku svojih navijača, za nas je puno veći hendikep što igramo bez gledatelja. Respektiramo Opatiju koja se zadnje tri sezone dignula, čestitke igračima, upravi i posebno treneru Zoranu Bogolinu. Mi gledamo sebe, zadovoljni smo kako se projekt Orijent 1919 razvija, u zadnjem razdoblju ostvarili smo četiri pobjede i dva neodlučena rezultata, doživjeli smo jedan poraz. Ako nastavimo ovako, pred kraj sezone naći ćemo se među četiri, pet vodećih klubova, što je bio naš cilj od početka sezone – rekao je Koljanin.


Bogolinove muke


Opatijci ogled na »drugoj strani Rječine« dočekuju u potpuno drukčijem ozračju. Na ispadanje iz Županijskog Kupa od Grobničana nadovezala su se i dva poraza u prijateljskim utakmicama – protiv Olimpije i Rudara. Poraz u Labinu posebno je zabolio trenera Zorana Bogolina.


– Razočarali su me igrači iz drugoga plana kojima je to bila prilika da se nametnu i izbore za svoje mjesto u momčadi. Na takvim utakmicama i svakodnevnim treninzima se dijele ulaznice za startnu postavu – govori Bogolin, koji ima dosta problema s kadrom.


Napadač Marko Bjelanović u petak završava desetodnevnu samoizolaciju, braniča Ivana Zgrablića neće biti zbog ozljede… Pred Opatijcima je pritom niz derbija. Nakon gostovanja kod Orijenta 1919 slijede domaći ogled protiv lidera Hrvatskog dragovoljca, pa gostovanje kod Osijeka II.


– Za nas je svaka utakmica derbi! Tako je bilo i uoči kup gostovanja kod Grobničana, a tako je i uoči ogleda na Krimeji. Jednostavno moramo biti maksimalni u svakom treningu i svakoj utakmici – rekao je trener Opatijaca.