Druga HNL

Orijent 1919 poražen od Intera: Krimejčani nisu bili na svojoj razini, dodatni problem ozljeda Emanuela Črnka

Davor Petrović

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

63. minuta gostima je donijela dodatno zahlađenje, u obliku dobro odmjerenog udarca Dominika Rešetara s ruba šesnaesterca - 1:0. To je bio kraj priče za goste s Krimeje. Istina, do kraja je ostalo još skoro pola sata igre, što je bilo više nego dovoljno za povratak u utakmicu...



ZAPREŠIĆ Utakmica 9. kola Druge HNL: Inter – Orijent 1919 1:0 (0:0). Stadion Ivan Laljak-Ivić. Sudac: Patrik Kolarić (Strahotinec). Strijelac: 1:0 Rešetar (63′). Žuti kartoni: Miljanić (Inter), Frigan, Mulac (Orijent 1919).


INTER: Lukić 6, Uzelac 6,5, Jelenić 6,5, Nekić 6,5, Leyton 6,5, Mazalović 6,5, Magdić 6 (od 61′ Barišić -), Rešetar 7 (od 90’+4′ Dunić -), Rak 7 (od 90′ Miljanić -), Banovec 6,5, Marasović 6,5.


ORIJENT 1919: Boglić 6, Švrljuga 6, Mulac 5,5, Tadejević 6, Travaglia 5,5 (od 72′ Matulja -), Fatić 6, Mohorovičić 6 (od 72′ Macolić -), Zrilić 6, Črnko – (od 20′ Hodža 6,6), Frigan 5,5 (od 58′ Fućak 6), Jadric 5,5 (od 72′ Srzentić -).


Foto D. KOVAČEVIĆ




Nije teško pretpostaviti da su početne minute gostima priuštile veliko iznenađenje, u obliku garda koji je zauzeo Inter. Naime, Žuto-plavi su u tom razdoblju igre letjeli terenom i stvarali pritisak na suparnika, ali ta inicijativa nije im donijela ništa konkretno.


Dodatni problemi za Orijent 1919 stigli su u 19. minuti kada se ozlijedio Emanuel Črnko, i to, kako se čini, teže. Nakon što je ofenzivac gostiju iznesen s terena na nosilima, njegovu ulogu na terenu preuzeo je Veldin Hodža. Što se tiče odnosa snaga na terenu, tu se ništa nije promijenilo.


Inter je i dalje bio aktivnija momčad, a Orijent 1919 i dalje se mučio sa slaganjem akcija koje bi mu priuštile dolazak u kazneni prostor suparnika. Zapravo, teško se oteti dojmu da su gosti podcijenili momčad sa dna ljestvice Druge HNL. Doduše, ni domaći se nisu mogli pohvaliti nekim velikim prigodama za postizanje gola, ali u prvom dijelu su u nekoliko navrata zaprijetili udarcima s distance i kroz prekide.


Nastavak je donio zalazak sunca i pad temperature, a to lagano zahlađenje je, sudeći prema zbivanjima na terenu, razbudilo goste. Iako je još uvijek imao problema, Orijent 1919 djelovao je nešto razigranije i opasnije. Međutim, 63. minuta gostima je donijela dodatno zahlađenje, u obliku dobro odmjerenog udarca Dominika Rešetara s ruba šesnaesterca – 1:0.


To je bio kraj priče za goste s Krimeje. Istina, do kraja je ostalo još skoro pola sata igre, što je bilo više nego dovoljno za povratak u utakmicu, ali Orijent 1919 danas nije bio na svojoj uobičajenoj razini.