ORIJENT 1919

Orijent 1919 danas otvara novu drugoligašku sezonu, Varaždin će biti istinski test zrelosti Crvenih

Ivan Volarić

NOVI IZAZOVI – Edo Flego s igračima na prvom treningu Orijenta 1919/Foto: I. VOLARIĆ

NOVI IZAZOVI – Edo Flego s igračima na prvom treningu Orijenta 1919/Foto: I. VOLARIĆ

Vidjet ćemo odmah gdje smo i što smo. Međutim, stalno naglašavam da smo mlada ekipa i mi ćemo sigurno rasti kroz treninge i utakmice – napominje trener Edo Flego



RIJEKA Nogometašima Orijenta 1919 pripala je čast današnjim domaćim sudarom protiv Varaždina otvoriti novu drugoligašku sezonu. Dva će bivša prvoligaša svoj ogled započeti u 17.30 sati na Krimeji uz izravan TV-prijenos na HNTV-u. Na klupi »crvenih« u drugoligaškoj konkurenciji debitirat će novi trener Edo Flego, a na travnjaku niz mladih i darovitih igrača od kojih se na Krimeji ove sezone dosta toga dobroga očekuje. Flego će na prvenstvenoj premijeri izvesti najbolje što ima u ovom trenutku. Šimun Grgić, napadač pristigao iz Grobničana, jedini je igrač koji će zbog zdrastvenih poteškoća preskočiti susret s dojučerašnjim prvoligašem.


– Zadovoljan sam kako su prošle pripreme jer između ostaloga nismo imali niti jednog ozlijeđenog igrača. Črnko je imao ozljedu koljena, ali to je prošlo. Dakle, jedino Grgić ima lakše istegnuće trbušnog zida. Svi su ostali zdravi i na raspolaganju – govori trener Orijenta 1919, koji je prikupio dosta informacija o današnjim gostima Krimeje.


– Gledao sam ih uživo u prijateljskoj utakmici protiv Slaven Belupa – nastavlja Flego. – Radi se o jako kvalitetnoj ekipi za ovaj rang natjecanja. Kostur ekipe im je praktički ostao na okupu. Vidim da imaju naglašene ambicije, čak su započeli radove na infrastrukturi, što je pokazatelj da su njihove ambicije s podlogom. Mislim da su glavni favoriti za povratak u Prvu HNL.




Sve to znači da je pred mladom momčadi Orijenta 1919 istinski test zrelosti na startu nove sezone.


– Baš pravi ispit! Vidjet ćemo odmah gdje smo i što smo. Međutim, stalno naglašavam da smo mlada ekipa i mi ćemo sigurno rasti kroz treninge i utakmice. Možda nam je najbolja momčad u ligi stigla odmah na početku, ali nema veze. Prije ili kasnije moramo igrati sa svim momčadima u ligi pa tako i onim najjačima. Sigurno da će ova utakmica pokazati na neki način gdje smo i što smo u ovom trenutku – poručio je ambiciozni trener čija je momčad u pripremama izgledala dosta dobro.


Ako pokaže dio toga i u susretu s favoritima iz Varaždina, gledatelji na stadionu, ali i oni uz male ekrane, mogli bi vidjeti dobru predstavu.


Na tribine samo s COVID-potvrdom

Gledatelji se danas vraćaju na drugoligaške tribine pa i one stadiona na Krimeji. Međutim, odlukom Stožera CZ-a RH i IO-a HNS-a na tribine mogu samo navijači s COVID-potvrdama. Ta je odluka više nego prepolovila posjetu na prvoligaškim, a sasvim će sigurno ostaviti dubok trag i na drugoligaškim tribinama. Vodstvo Orijenta 1919 je, baš kao i brojni drugoligaši, uzaludno čekalo reakciju vodstva HNS-a i novoga predsjednika Marijana Kustića, koji je prije Izborne skupštine najavio da će pomoći klubovima oko financiranja testova za navijače. Budući da je izostala konkretnija reakcija Saveza, vodstvo riječkog drugoligaša odlučilo je na dan utakmice, od 15.30 sati, organizirati testiranje navijača na stadionu po cijeni od 80 kuna.