SASTANAK HKS-A

Održan sastanak čelnika HKS-a: Veljko Mršć ostaje izbornik reprezentacije, ali mora napustiti klupu Zadra

Portal Novi list

Stojko Vranković i Veljko Mršić/Foto: PIXSELL

Stojko Vranković i Veljko Mršić/Foto: PIXSELL

"Veljko je napravio dosta dobrih stvari kroz kvalifikacije za Eurobasket i to je činjenica, kao što je činjenica da posljednji turnir u Splitu nije dobar i da je sve to došlo u krivo vrijeme. Međutim, s obzirom na to da se Mršić kvalificirao za Eurobasket, stao sam uz Veljka, stao je i Savez. Idemo skupa dalje", rekao je Stojko Vranković.



ZAGREB Čelnici Hrvatskoga košarkaškog saveza u utorak su održali sastanak s izbornikom Veljkom Mršićem. Analizirao se neuspjeh na kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali su se i popravljali odnosi narušeni nekim izjava u posljednjih deset dana.


Na sastanku su bili predsjednik HKS-a Stojko Vranković, dopredsjednik Nikola Rukavina, predsjednik Stručnog savjeta Dino Rađa, glavni tajnik Josip Vranković te izbornik Veljko Mršić.


Nakon višesatnog razgovora odlučeno je da Veljko Mršić ostaje izbornik do završetka Eurobasketa, ali morat će napustiti klupu KK Zadra kako bi se više posvetio nacionalnoj vrsti.




“Veljko je napravio dosta dobrih stvari kroz kvalifikacije za Eurobasket i to je činjenica, kao što je činjenica da posljednji turnir u Splitu nije dobar i da je sve to došlo u krivo vrijeme. Međutim, s obzirom na to da se Mršić kvalificirao za Eurobasket, i tu je uz igrače njegova zasluga najveća, kao što se moraju uzeti u obzir i neke objektivne okolnosti, od kasnog priključenja igrača nadalje, stao sam uz Veljka, stao je i Savez. Idemo skupa dalje, već u studenom nas čeka početak kvalifikacija za SP, nakon toga dolazi i onaj ciklus u veljači, pa u lipnju, iza toga je okupljanje reprezentacije u kolovozu, još dvije utakmica kvalifikacija u kolovoza, pa Eurobasket u rujnu. Mi smo zadovoljni kako je reprezentacija izgledala i kakva je bila atmosfera na kvalifikacijama za Eurobasket i želimo da se to ponovi u kvalifikacijama koje nas čekaju – izjavio je Stojko Vranković.