Borba za trofej

Određeni suci finala europskih natjecanja: Francuz sudi Ligu prvaka, Slovenac okršaj Jakića i Barišića

Hina

Clement Turpin i Šime Vrsaljko 2018. godine/Foto REUTERS

Clement Turpin i Šime Vrsaljko 2018. godine/Foto REUTERS

U Parizu će 28. svibnja finalnu utakmicu ovog elitnog natjecanja igrati nogometaši Liverpoola i madridskog Reala, a pravdu će dijeliti Francuz rođen u Oullinsu koji je time napravio korak naprijed u odnosu na prošlu sezone.NYON Europska nogometna organizacija odlučila je kako će glavni sudac na finalu ovosezonske Lige prvaka biti 39-godišnji francuski sudac Clement Turpin.


U Parizu će 28. svibnja finalnu utakmicu ovog elitnog natjecanja igrati nogometaši Liverpoola i madridskog Reala, a pravdu će dijeliti Francuz rođen u Oullinsu koji je time napravio korak naprijed u odnosu na prošlu sezone.


Naime, tijekom sezone 2020./21. Turpin je sudio finalnu utakmicu Europske lige u kojoj je Villarreal svladao Manchester United, a sada će suditi najvažniju utakmicu sezone u klupskom nogometu.
Dodajmo tome kako će finale Europske lige u Sevilli između Eintrachta iz Frankfurta i Rangersa suditi Slovenac Slavko Vinčić, dok će Mađar Istvan Kovacs dijeliti pravdu u Tirani gdje će premijerno finale Konferencijske lige odigrati Roma i Feyenoord.