BUNDESLIGA

Odgođeno slavlje: Bayern poražen od Meinza u utakmici koja bi Bavarcima osigurala naslov prvaka

Hina

Thomas Müller/Foto: REUTERS

Thomas Müller/Foto: REUTERS

Burkardt je u 3. minuti donio prednost Mainzu, a Quaison je u 37. donio dva gola prednosti momčadi koja se do nedavno borila za opstanak, a s tri uzastopne pobjede se probila do 12. pozicije.



MAINZ Nogometaši Mainza ostvarili su neočekivanu domaću 2:1 pobjedu protiv Bayerna i tako odgodili slavlje Bavaraca, koji su pobjedom već danas mogli i matematički osigurati deveti uzastopni naslov prvaka Njemačke.


Burkardt je u 3. minuti donio prednost Mainzu, a Quaison je u 37. donio dva gola prednosti momčadi koja se do nedavno borila za opstanak, a s tri uzastopne pobjede se probila do 12. pozicije.


Bayernu nije pomogao ni povratak Roberta Lewandowskog koji je u petoj minuti sučevog dodatka ublažio poraz prvaka.




Andrej Kramarić je bio strijelac za Hoffenheim koji je odigrao 1:1 na gostovanju u Freiburgu. Hrvatski reprezentativac je u 40. minuti glavom postigao pogodak za vodstvo Hoffenheima, a u 81. minuti izjednačio je Grifo.


Union je u Berlinu s 3:1 pobijedio Werder uz tri pogotka Finca Joela Pohjanpale (50′, 53′, 67′) u kojima je veliku ulogu imao i hrvatski napadač Petar Musa, asistent za drugi i treći gol. Musa je u igru ušao na početku drugog poluvremena. Jedini pogodak za goste postigao je Gebre Selassie u 82. minuti. Werder je doživio sedmi uzastopni poraz i kompromitirao svoju poziciju u borbi za ostanak u Bundesligi.


Wolfsburg je ugostio Borussiju Dortmund i doživio treći poraz u posljednje četiri utakmice, a za to se pobrinuo Erling Haaland. Prvi od svoja dva pogotka postigao je u 12. minuti, a za konačnih 2:-0 u 68. minuti. Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo igrao je od 65. minute.


Bayern (71′) je ostao na deset bodova prednosti pred RB Leipzigom (61′), a treći je Wolfsburg (57′) sa 14 bodova zaostatka. Četvri Eintracht (56′) zaostaje 15 bodova, a u borbu za Ligu prvaka ponovno se uključila Borussia Dortmund sa 55 bodova.


U borbi za opstanak najugroženija je predzadnja Hertha s 26 bodova, ali i tri utakmice manje od gotovo svih konkurenata. Koeln se probio na 16. mjesto s 29 bodova, a po 30 imaju Werder i Arminia, koja ima utakmicu manje.



Standings provided by SofaScore LiveScore