NOVI NALAZI

Objavljeni rezultati Maradonine obdukcije, nije konzumirao alkohol i opijate

Hina

Diego Armando Maradona/Foto REUTERS

Diego Armando Maradona/Foto REUTERS

Maradona je uzimao sedam različitih lijekova protiv depresije, anksioznosti i drugih bolesti, ali ne i ilegalne droge, priopćili su pravosudni dužnosnici. BUENOS AIRES Argentinska nogometna zvijezda Diego Maradona nije konzumirao alkohol ili nedozvoljene opojne droge u danima prije njegove smrti, objavljeno je u srijedu nakon detaljne obdukcije izvršene u Buenos Airesu.


Maradona, koji je umro u studenom u dobi od 60 godina, uzeo je sedam različitih lijekova za liječenje depresije, anksioznosti i drugih bolesti, ali nije bilo prisutnosti ilegalnih droga, priopćili su pravosudni dužnosnici.


Obdukcija se temeljila na uzorcima krvi i urina, a ustanovila je da je Maradona imao problema s bubrezima, srcem i plućima.
Detaljnija obdukcija potvrdila je rezultate prvotne obdukcije koja je izvršena neposredno nakon njegove smrti, a u kojoj stoji je bivši najbolji nogometaš svijeta preminuo od “akutnog plućnog edema uslijed pogoršanog kroničnog zatajenja srca s proširenom kardiomiopatijom”.


Karizmatični Maradona, kojeg su smatrali jednim od najvećih nogometaša svih vremena, veći se dio života borio s ovisnošću o alkoholu i drogama.