Izbor IFFHS-a

Novo priznanje za kapetana: Luka Modrić izabran u najbolju momčad desetljeća

Portal Novi list

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Novo je to priznanje za najboljeg hrvatskog nogometaša, koji u ovoj momčadi sredinu terena dijeli s još dva velikana toga razdoblja - suigračem Tonijem Kroosom te legendom Barcelone Adresom Iniestom.



RIJEKA Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) uvrstio je kapetana hrvatske nogometne reprezentacije u najbolju momčad proteklog desetljeća (u razdoblju od 2011. do 2020. godine).


Novo je to priznanje za najboljeg hrvatskog nogometaša, koji u ovoj momčadi sredinu terena dijeli s još dva velikana toga razdoblja – suigračem Tonijem Kroosom te legendom Barcelone Adresom Iniestom.


U izabranoj momčadi su još i njemački vratar Manuel Neuer, braniči Philipp Lahm, Sergio Ramos, Virgil van Dijk  Marcelo, a napad čini veliki trojac – Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski te Lionel Messi.




Inače, IFFHS je osnovan 80-tih godina prošlog stoljeća, a već godinama dodjeljuje razne nagrade, pa i one za najbolje nogometašice i nogometaše. Ovim je izborom potaknuo mnogo nesuglasica jer u najboljih 11 nema igrača poput Gerarda Piquea, Zlatana Ibrahimovića, Garretha Balea…