NIŠTA OD HAKE

Novi Zeland odustao od kvalifikacija za OI, “Tall Blacks” neće igrati na turniru u Beogradu

Hina

Košarkaši Novog Zelanda izvode haku/Foto: nz.basketball

Košarkaši Novog Zelanda izvode haku/Foto: nz.basketball

Košarkaški savez Novog Zelanda (BBNZ) objavio je kako su se povukli zbog kompliciranog puta i COVID-protokola, ali i financijskih problema.ZAGREB Košarkaška reprezentacija Novog Zelanda odustala je od kvalifikacija za Olimpijske igre i neće igrati na turniru u Beogradu.


Košarkaški savez Novog Zelanda (BBNZ) objavio je kako su se povukli zbog kompliciranog puta i COVID-protokola, ali i financijskih problema.


“Igrači, stručni stožer i uprava shvaćaju da ne djelujemo kao prije COVID-a. Za reprezentaciju je sve skuplje. U ovim neviđenim vremenima moramo se konsolidirati ili riskiramo daleko veće probleme,” poručili su iz BBNZ-a.
“Bio je to težak izbor. Jednostavno si to ne možemo priuštiti. Postoje dva puta, a jedan je slijepa ulica,” naglasio je izvršni direktor Iain Potter za Stuff.


Na turniru u Srbiji, koji je zakazan od 22. lipnja do 4. srpnja, pored domaćina nastupaju i Portoriko, Italija, Senegal i Dominikanska Republika, a umjesto Novog Zelanda trebala bi igrati reprezentacija Filipina.


Olimpijske kvalifikacije se održavaju i u Hrvatskoj, Litvi i Kanadi, a samo će pobjednici turnira izvaditi vize za Tokio.


Do sada je osam reprezentacija osiguralo plasman na OI, a to su Japan, SAD, Francuska, Španjolska, Argentina, Australija, Iran i Nigerija.