Prijateljska utakmica

Nogometaši Rijeke poraženi od Domžala u prvoj pripremi u Umagu, zaigrao i Sava Arangel Čestić

Denis Frančišković

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

U 87. minuti Bušnja je preuzeo odgovornost kod jedanaesterca, a Mihalek obranio njegov udarac po sredini vratiju. Na odbijenu loptu natrčao je Simčić, ali slovenski vratar izašao je opet kao pobjednik

UMAG Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Domžale 2:3 (2:2). Igralište u SC Stella Maris. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Žuti kartoni: Abass, Selahi (Rijeka), S. Vuk, Zogović, Jurilj (Domžale). Strijelci: 1:0 Murić (8′), 1:1 Jakupović (10′), 1:2 Jakupović (33′), 2:2 Drmić (35′-11m), 2:3 Zogović (64′).


RIJEKA: Labrović (od 46′ Prskalo), Braut (od 60′ Dujmović), Krešić (od 60′ Djibrilla), Galović (od 46′ Čestić), Merkulov (od 46′ Vukčević), Selahi (od 60′ Kukoč), Gnezda Čerin (od 46′ Lepinjica), Murić (od 60′ Ampem), Vučkić (od 60′ Simčić), Abass (od 46′ Bušnja), Drmić (od 60′ Bristrić).


DOMŽALE: Mihalek, Dobrovoljc, Pišek, Jovičević, Hodžić, Šoštarić Karić, Perc, Jakupović, Alić, Pišek, Vuk. Još su igrali: Štiftar, Jurilj, Dajčman, Elijah, Martinović, Gorenc Stanković, Ficko, Strajnar, Žavbi, Ilenič, Zogović, Husmani.


Foto galerija: Prijateljska utakmica: Rijeka - Domžale Foto: Mateo Levak


Nogometaši Rijeke u buri okovanom Umagu poraženi su u prvoj pripremnoj utakmici zimskih priprema od Domžala (2:3), trenutno šestoplasiranog slovenskog prvoligaša. U sadržajnoom ogledu, s dosta dinamike i naboja (pet žutih kartona) bitno oslabljeni Riječani (bez Zlomislića, Pavičića, Tomečaka, Libera, Vuka, Velkovskog, Jurišića) što zbog ozljeda što zbog viroza, pali su u nastavku i to u onim trenucima kad kreće glavnina promjena u oba sastava.


Jakupovićeva greda


Pričuva Zogović u 64. minuti s 13 metara, malo iskosa pogodio je mrežu Prskala za konačnih 2:3 i na kraju zadovoljstvo na licima Slovenaca na škrtom suncu i refulima vjetra. Bijeli su veliku prigodu da susret završe remijem propustili u 87. minuti kad nisu iskoristili najstrožu kaznu, a nakon što je bilo dosta protesta na odluku suca Vidulina. Odgovornost je preuzeo Bušnja, a Mihalek obranio njegov udarac po sredini vratiju, na odbijenu loptu natrčao je Simčić, ali slovenski vratar izašao je kao pobjednik.


Rijeka je zaigrala u 4-2-3-1 formaciji s Brautom i Merkulovim na bokovima te Galovićem i Krešićem na poziciji središnjih braniča. Selahi i Gnezda Čerin bili su u ulogama zadnjih veznih igrača, a Murić i Abass na krilima. Vučkić je pak ordinirao iza isturenog Drmića… I utakmica je odlično počela za Bijele, u 8. minuti Murić je majstorski prebacio živi zid i pogodio gornji kut s 18 metara iz slobodnog udarca – 1:0.


No, već samo dvije minute kasnije Jakupović je iz blizine poravnao nakon dodavanja Perca – 1:1. I Rijekina igra tada je pomalo počela kopniti. Upravo Jakupović bio je najopasniji po riječke redove, a u 18. minuti pogodio je gredu udarcem glavom sa sedam metara.


Tri nova stopera


Slovenci su dominirali u posjedu, a i zaiskrilo je u 27. minuti kada je Abass udario kapetana Vuka, a on mu uzvratio na neprimjeran način uhvativši ga za vrat. Završilo je sa žutim kartonima…


Rijeka je drugi put kapitulirala u 32. minuti, Jakupović je s 15 metara efektno pogodio kut nemoćnog Labrovića – 1:2. Bili su to trenuci kompaktnije i bolje momčadi Žutih. No, nakon toga brzo se vratila Rijeka. Rukom je igrao Pišek, a Drmić sigurno izveo jedanaestarac za poravnanje – 2:2. Do odmora dobru šansu za novo riječko vodstvo propustio je Murić.


Počekom nastavka (48′) veliku šansu nije iskoristio Zogović kada je ostao zaboravljen, ali i loše zahvatio loptu pucavši preko gola. No, uspio je kasnije naplatiti svoj promašaj. U nastavku su šansu dobile i zimske prinove, a posljednjih pola sata Rijeka je promijenila sustav zaigravši s tri nova stopera Djubrilla – Čestić – Dujmović. Poravnati u završnici mogao je i Lepinjica čiji je udarac (83′) s 19 metara u kut vratar krajnjim naporom obranio.