DRUGA HNL

Nogometaši Opatije na kraju sezone dočekuju BSK, Fumić: “Očekujemo lijepu utakmicu s puno golova”

Ivan Volarić

Filip Fumić/Foto: D. KOVAČEVIĆ

Filip Fumić/Foto: D. KOVAČEVIĆ

Nemamo nikakav imperativ, ali svakako bismo željeli pobijediti. Utakmicu ćemo shvatiti maksimalno ozbiljno – kaže veznjak Filip Fumić



RIJEKA Nogometaši Opatije današnjim ogledom protiv BSK-a na Kantridi (17.30 sati) zaklopit će svoje prvo, povijesno klupsko drugoligaško poglavlje. Neovisno o ishodu današnjeg ogleda ono zaslužuje visoku ocjenu, a sigurno da bi bilo lijepo staviti »točku na i« pobjedom nad gostima iz Bijeloga Brda.


– Slažem se s ocjenom da je iza nas uspješna sezona. Iako, mi igrači nismo bili toliko iznenađeni tako visokim plasmanom jer smo od prvog kola bili svjesni svoje kvalitete. Štoviše, smatramo da smo mogli napraviti nešto više, no ne možemo biti nezadovoljni ovim što smo dosad napravili. Što se tiče BSK-a, nemamo nikakav imperativ, ali svakako bismo željeli pobijediti. Utakmicu ćemo shvatiti maksimalno ozbiljno – govori Filip Fumić, veznjak Opatije, koji se u posljednje vrijeme prometnuo u vrlo važnu kariku u momčadi.


Opatijci su posljednjih mjesec dana osjetno dignuli formu, izgubili su samo jednu od posljednjih osam utakmica i počeli igrati dopadljiv nogomet. Zapravo, u redovima Crno-bijelih na neki način mogu žaliti što se sezona završava…




– Stvarno šteta što je došao kraj, jer smo se u posljednje vrijeme posložili i pružamo dobre igre. Izgleda da nam je trebalo malo vremena da se posložimo u drugom dijelu, no kada smo uspjeli u tome, onda je to stvarno počelo dobro izgledati – nastavio je veznjak ponikao u omladinskom pogonu prvoligaša s Rujevice.


BSK je dugo vremena bio izravni konkurent Hrvatskom dragovoljcu u borbi za sam vrh, no posustali su u posljednjih nekoliko kola. U svakom slučaju, riječ je o atraktivnom gostu za oproštajnu priredbu na Kantridi.


– Odlična ekipa. U svojim redovima imaju uglavnom igrače iz slavonskog bazena, koji su u Osijeku ili Cibaliji igrali Prvu i Drugu HNL. Za mene nije iznenađenje njihov visoki plasman. Oni kao ni mi nemaju nekih rezultatskih imperativa u posljednjem kolu pa možemo očekivati lijepu utakmicu na Kantridi s puno pogodaka – rekao je Fumić.


Krimejčani žele pokvariti feštu prvaka

Nogometaši Orijenta 1919, osokoljeni domaćom pobjedom nad Croatijom iz Zmijavaca, u posljednjem drugoligaškom kolu gostuju kod novog prvoligaša Hrvatskog dragovoljca. Iako Krimejčane već u utorak očekuje daleko važnija utakmica finala Županijskog kupa kod Grobničana, v. d. trenera Marinko Koljanin naglašava kako njegova momčad ne namjerava u Sigetu samo sudjelovati u fešti drugoligaškog prvaka.
– Za mene je uvijek najvažnija prva iduća utakmica, a to sam i rekao igračima. Ne idemo u Siget rasterećeni, bez rezultatskih želja. Upravo suprotno. Imamo obavezu nastaviti tamo gdje smo stali protiv Croatije iz Zmijavaca – rekao je dopredsjednik Orijenta 1919, koji je preuzeo momčad u završnici prvenstva.
Crveni će nastupiti bez duže odsutnog dvojca Brdar – Senčar, a njima se pridružio i Milinović, koji je tijekom tjedna zaradio ozljedu gležnja