Ružne scene

Nogometaši Marseillea odbili nastaviti dvoboj protiv Nice nakon kaosa i sukoba s navijačima, odluka o bodovima će pasti izvan travnjaka

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Predsjednik Nice Jean-Pierre Rivere navijačima je nakon jednosatnog prekida objavio kako je odlučeno da će dvoboj biti nastavljen. Desetak minuta poslije nogometaši Nice su se vratili na teren i počeli sa zagrijavanjem



NICA Utakmica 3. kola francuskog nogometnog prvenstva između Nice i Marseillea, koja je prekinuta u 75. minuti nakon upada navijača domaće momčadi na travnjak i sukobljavanja s gostujućim nogometašima, u nedjelju nije dovršena, jer su gosti odbili nastaviti dvoboj.


Skupina navijača s južne tribine stadiona Allianz Riviera, na kojoj su smješteni najfanatičniji pripadnici navijačke skupine Nice, u 75. minuti je preskočila ogradu i željela se sukobiti s gostujućim nogometašima, nakon što je Dimitri Payet odgovorio na provokacije koje su trajale čitavu utakmicu i bacio jednu od brojnih ubačenih plastičnih boca natrag na tribinu.


Navijači Nice su tijekom cijele utakmice ubacivali razne predmete i gađali nogometaše Marseilla, u prvom poluvremenu vratara Mandadu, a u drugom svakog igrača koji bi dolazio na izvođenje udaraca iz kuta.




Nakon višeminutnog naguravanja zaštitara, navijača Nice, nogometaša i osoblja obje momčadi, sudac Benoit Bastien je obje momčadi poslao u svlačionice i prekinuo dvoboj.


U trenutku prekida domaća momčad je vodila 1-0, a pogodak je postigao Danac Kasper Dolberg u 49. minuti.


Predsjednik Nice Jean-Pierre Rivere navijačima je nakon jednosatnog prekida objavio kako je odlučeno da će dvoboj biti nastavljen. Desetak minuta poslije nogometaši Nice su se vratili na teren i počeli sa zagrijavanjem. No, nogometaši Marseillea nisu željeli nastaviti dvoboj, a prema izvješćima francuskih medija trojica gostujućih igrača Payet, Matteo Guendouzi i Luan Peres žalili su se da su ozlijeđeni u metežu koji je nastao po ulasku navijača na travnjak.


Sat i pol nakon prekida na teren su izašli i suci. Glavni sudac Benoit Bastien je postavio loptu na kut, odakle je ubačajem trebala biti nastavljena utakmica, dao znak za nastavak, a kako na terenu nije bilo gostujuće momčadi, odmah je označio i kraj utakmice.


Tako će ovaj dvoboj, umjesto odluke na travnjaku, epilog dobiti u disciplinskom postupku tijela koja su za to nadležna u francuskoj Ligue 1.