Želja jedinstvena Treća liga

Nogometaši Grobničana stigli u Medulin na zimske pripreme, s novom Upravom stiglo i nekoliko pozitivnih promjena

Valentina Prokić

Nogometaši Grobničana/Foto Facebook

Nogometaši Grobničana/Foto Facebook

Igrači s Mavrinaca nisu puno odmarali, tek desetak dana jer su s novom trenericom Dunjom Štokan trenirali na Mavrincima sve do 20. prosinca



RIJEKA Nova Uprava donijela je i nove običaje u redove trećeligaša Grobničana. Naime, nogometaši s Mavrinaca danas su otišli na pripreme izvan Grobnika. Baza za sedmodnevne pripreme bit će Medulin.


– Ovo je dobrodošla promjena. Ranije nije bilo mogućnosti za ovakav odlazak, ali sada je situacija drukčija. Možda je malo rano, ali ovaj je termin bio slobodan i to ćemo iskoristiti. Dosta stvari se promijenilo u klubu dolaskom nove Uprave, pa tako i odlazak na pripreme – rekao je trener Grobničana Dušan Gruevski.


Igrači s Mavrinaca nisu puno odmarali, tek desetak dana jer su s novom trenericom Dunjom Štokan trenirali na Mavrincima sve do 20. prosinca. Štokan je početkom sezone počela raditi kao klupska tajnica, no kako je krenula sa školovanjem za trenericu, preselila se u stručni stožer Dušana Gruevskog te postala pomoćnica trenera.




Još uvijek je aktivna nogometašica Rijeke, koja zbog ozljede nije nastupala veći dio sezone, svojedobno je igrala u prvoj i drugoj talijanskoj ligi, a njena karijera je dosegnula vrhunac u SAD-u gdje je diplomirala sportski marketing i menadžment.


Još jedna dobrodošla promjena u klubu koji se sprema za borbu za vrh na proljeće. Grobničan zaostaje šest bodova za vodećom Crikvenicom i bod za drugoplasiranim Jadranom.


– Ne skrivamo želju za ulaskom u jedinstvenu Treću ligu ako se ukaže prilika. Grobničan je uvijek težio biti u samom vrhu, ali sada s novom Upravom imamo priliku i otići u ligu više, ako je izborimo. Ranije nije bilo te mogućnosti s financijske strane, iako smo rezultatski to mogli – dodaje Gruevski.


Novo ime u redovima Grobničana zasad je samo Leo Burul.


– Mladi igrač koji je prošao sve selekcije Rijeke. Razgovaramo s još dva, tri igrača, ali ništa još nije definirano. Ako se ukaže neka dobra prilika, reagirat ćemo, no prvenstveno se oslanjamo na svoje mlade igrače. Iz kluba su otišli Admir Malkić i Mazen Sharbini, svi ostali su na broju. Oporavio se i Miculinić te počeo s treninzima. Imamo dobru i kvalitetnu momčad, najvažnije je da nas zdravlje posluži te da budemo kompletni – poručio je trener Grobničana.


Crikvenica starta za 12 dana

Nogometaši Crikvenice prvi će trening odraditi 17. siječnja. Novih imena u momčadi zasad nema, a u odnosu na jesenski dio Crikvenica je ostala bez Ivana Filipovića i Marcela Sudena, koji je preselio u Zagreb zbog fakultetskih obveza.