Europska liga

Nogometaši Dinama gostuju u Beču kod najslabije momčadi skupine, pobjeda je imperativ

Davor Petrović

Stefan Ristovski/Foto PIXSELL

Stefan Ristovski/Foto PIXSELL

Modri će u Beču biti lišeni pomoći oporavljenika Arijana Ademija i Dine Perića, a nije tajna da izostanak kapetana predstavlja veliki hendikep. Na kraju krajeva, to se vidjelo i prošlog vikenda na gostovanju kod Rijeke.



ZAGREB Iduća dva tjedna Dinamu donose dvije utakmice s Rapidom, koje su u Maksimirskoj 128 označene kao svojevrsna prijelomnica za proboj do novog proljeća u Europskoj ligi. Bečani su, naime, po svim parametrima najslabija momčad skupine H, što znači da osvajanje bodova protiv njih predstavlja imperativ u borbi za jedno od prva dva mjesta.


Međutim, to nikako ne znači da večerašnja utakmica na Allianz Stadionu donosi odrađivanje formalnosti s nedoraslim suparnikom. Uostalom, Rapid je pružio snažan otpor Genku i West Hamu, s time da je na tim utakmicama primao golove u sudačkim nadoknadama drugog dijela.


– Očekuje nas momčad protiv koje svih devedeset minuta moramo odraditi momački. Rapid nije rezultatski profitirao protiv Genka i West Hama, ali te utakmice je dobro odigrao. Osim toga, u svom su namučili RB Salzburg. Oni imaju svoje kvalitete i mogu odigrati dobru utakmicu. Europske utakmice zahtijevaju najviše i na njima igrači moraju davati najviše – kaže Damir Krznar.


Radna momčad




Trener Dinama je sa svojim suradnicima odradio temeljitu analizu večerašnjeg suparnika, i baš zbog toga šalje upozorenja, iako je i njemu savršeno jasno tko ima status favorita.


– Mi moramo poduzeti sve da svi naši igrači budu na potrebnoj razini. I onih jedanaest koji će istrčati na teren, i oni na klupi. Svi moramo biti kao jedan. Kada smo takvi, rezultat nije problem. Rapid je radna momčad koja dobro stoji u obrani i nije ju lako proći, a izuzetno je nezgodna u kontri. Trebat će nam puno strpljenja i upornosti. Znamo da takve momčadi mogu napraviti dosta problema svakome ako imaju svoj dan – dodaje maksimirski šef struke.


Modri će u Beču biti lišeni pomoći oporavljenika Arijana Ademija i Dine Perića, a nije tajna da izostanak kapetana predstavlja veliki hendikep. Na kraju krajeva, to se vidjelo i prošlog vikenda na gostovanju kod Rijeke. Zapravo, Krznar je u pravu kada kaže da je Ademi persona koja daje gard cijelom Dinamu te da na tom planu nedostaje možda i više nego igrački.


Sutkinja Monzul


– Na Rujevici nam se opet dogodio presjek kontinuiteta s obzirom na reprezentaciju i tu možemo tražiti krivca. Međutim, krivac za to smo mi sami. Rijeka je iskoristila ono što smo im ponudili, a u prvom poluvremenu toga je bilo puno i previše – ističe Krznar, uz napomenu da se nešto slično ne smije ponoviti u Beču.


Kuriozitet ove utakmice predstavlja glavna sutkinja Katerina Monzul iz Harkiva, koju njen matični savez već pet godina delegira na utakmice ukrajinske Premier lige. Kada je u pitanju muški nogomet, ta četrdesetogodišnja arhitektica ove je godine već odradila dvoboje Austrije i Farskih otoka, Rumunjske i Lihtenštajna te Andore i Engleske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a prije tri tjedna je debitirala pod okriljem Konferencijske lige na utakmici Kopenhagena i Lincolna.


– Ako je kao žena došla na UEFA listu, to je sigurno i zavrijedila svojim suđenjem. Ne bih tu stavljao razlike kvalitete sudaca jer su danas usporedbe žena-muškarac općenito deplasirane – zaključuje Krznar.