PRVA HNL

Nogometaši Dinama danas u 5. kolu Prve HNL igraju protiv Gorice, Krznar: “Više nemamo pravo na grešku”

Davor Petrović

Damir Krznar/Foto: PIXSELL

Damir Krznar/Foto: PIXSELL

- Svjesni smo da smo kiksali već u prvom kolu i više nemamo pravo na grešku. Ova momčad iznimno dobro reagira na pritisak, a vjerujem da imamo znanja, moći i svijesti pristupiti jako ozbiljno ovoj utakmici. Kao i uvijek, želimo pružiti svoj maksimum – rekao je Krznar.



ZAGREB Prije početka završnih borbi za plasman u Ligu prvaka, odnosno putovanja u Tiraspol na dvoboj sa Šerifom, Dinamo danas mora na svom terenu odigrati prvenstvenu utakmicu s Goricom, koja je i ovu sezonu otvorila u dobrom ritmu.


– Domaće prvenstvo naše je najvažnije natjecanje jer iz njega proizlazi sve ostalo, svi naši dosezi u Europi. Upravo su uspjesi u HT Prvoj ligi jamstvo izlaska na međunarodnu scenu. Gorica je iznimno težak suparnik, a znamo da svaka europska utakmica dovodi do emocionalnog i fizičkog pražnjenja. Nakon Varšave moramo opet preusmjeriti fokus na domaće prvenstvo – kaže Damir Krznar, dodajući da je pobjeda imperativ za njegovu momčad.


Modri su, naime, u dosadašnjem dijelu sezone na svom terenu osvojili tek jedan od mogućih šest bodova.




– Svjesni smo da smo kiksali već u prvom kolu i više nemamo pravo na grešku. Ova momčad iznimno dobro reagira na pritisak, a vjerujem da imamo znanja, moći i svijesti pristupiti jako ozbiljno ovoj utakmici. Kao i uvijek, želimo pružiti svoj maksimum – zaključuje Krznar.


Mario Gavranović i službeno je postao novi nogometaš turskog Kayserispora, što u Maksimir donosi 2,5 milijuna eura. Gavranović je u Turskoj dočekan bakljadom, dok su Modri već pronašli zamjenu. Talentirani napadač Deni Jurić vratio se s posudbe u Šibeniku i priključio se prvoj momčadi Dinama. Jurić je rođen 3. rujna 1997. u Kogarahu, predgrađu Sydneyja. Prve je nogometne korake načinio u Australiji, ali igrački je stasao u Hrvatskoj.