Robert Krznarić

Nogometašice Rijeke s potpuno novim igračkim kadrom krenule u pripreme za novu sezonu: “Treba nam još pojačanja”

Katarina Blažević

Tea Božinovska/A. KRIŽANEC

Tea Božinovska/A. KRIŽANEC

Zašto je toliko djevojaka otišlo? One su otišle za Dunjom Štokan, koja im je obećala mnogobrojne stvari koje na kraju nije mogla ispuniti te je sada otišla u Grčku - rekao je Krznarić



RIJEKA U Ženskom nogometnom klubu Rijeka polako nadopunjuju igrački kadar nakon odlaska desetak igračica te se zadnjih tjedan dana pripremaju na stadionu Kantrida za novu prvoligašku sezonu. Prošla je zaključena na sjajnom četvrtom mjestu, ali potom je uslijedio egzodus igračica. Mikulica i Živić otišle su u Split, dok je otprilike osam djevojaka planiralo prijeći u Grobničan gdje je ekipu oformila bivša igračica kluba Dunja Štokan. Ipak, na Mavrincima su na kraju odustali od seniorske ekipe, dok je Štokan otišla u grčki PAOK.


– Zašto je toliko djevojaka otišlo? One su otišle za Dunjom Štokan, koja im je obećala mnogobrojne stvari koje na kraju nije mogla ispuniti te je sada otišla u Grčku. Nek joj služi na ponos i čast. Štokan s nama u klubu nije imala nikakve probleme, nije bilo nesporazuma, već je njezin jedini nesporazum što je cijeli klub htjela preseliti na Grobnik – objašnjava trener nogometašica Rijeke Robert Krznarić.


U klub su se, nakon propalog seniorskog projekta na Grobniku, vratile Ema Šulentić i Alis Uljan, na Kantridi su se još pojačali Japankom Ayuri Terawaki, koja je prošle sezone igrala u Međimurju, Teom Božinovskom, dok su iz Gorice stigle Lana Bosak i Mihaela Malekinušić, a iz Viktorije Gabrijela Martinović te Antonela Petrović.




– Još moramo dovesti novu golmanicu, to nam je do početka sezone najvažniji cilj. S obzirom na to da je ostalo pravilo da na terenu mogu biti u isto vrijeme najviše tri strankinje, a mi u rosteru već imamo jednu Japanku te dvije Makedonke, plan nam je da to bude djevojka s putovnicom iz Europske unije. U Hrvatskoj teško da možemo nekoga dovesti. Ali još uvijek smo tanki i na ponekim drugim pozicijama, mislim da će nam trebati još pojačanja.


Nova sezona kreće 11. rujna, a Krznarić smatra da je teško moguće ponoviti četvrto mjesto i Ligu za prvaka od prošle godine. Iako je u planu bilo dovesti i novog trenera ili trenericu seniorske ekipe, zasad na tom mjestu ostaje Krznarić, dok će Robert Rubčić voditi kadetkinje, a igračica Daniela Veleska pionirke. Marijan Miki Bjelanović trenira one najmlađe, morčićke.


– Ni prošle godine nam nije bio cilj završiti na četvrtom mjestu, ali ove sezone teško da možemo očekivati nešto više od borbe za ostanak. Hajduk je ušao u ligu i odmah se pojačao, tu smo onda još mi i Viktorija slični kvalitetom… Nije stvar u tome da ne vjerujem u svoje igračice, čak mislim da će biti puno bolja atmosfera i da je ova sada ekipa radišnija i posvećenija nogometu, nego nam treba još pokoje kvalitetno pojačanje – zaključuje Robert Krznarić.