Kvalifikacije za Prvu HNL

ISTRA 1961 – ORIJENT 1919 0:1 KRAJ! Krimejčani upisali minimalnu pobjedu u Puli, ali nedovoljno za Prvu HNL

Portal Novi list

Foto R. BRMALJ

Foto R. BRMALJ

Mlada momčad riječkog drugoligaša teško može nadoknaditi tako veliki zaostatak, no unatoč tome sigurno će imati motiva da se na Drosini pokaže u što boljem svjetlu



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 od 20 sati na stadionu Aldo Drosina igraju uzvratni susret kvalifikacija za popunu Prve HNL. Ishod prve utakmice na Kantridi i visoka pobjeda Puljana (3:0) ne ostavlja puno nade Krimejčanima. Mlada momčad riječkog drugoligaša teško može nadoknaditi tako veliki zaostatak, no unatoč tome sigurno će imati motiva da se na Drosini pokaže u što boljem svjetlu, te popravi dojam iz prve utakmice.


Trener Fausto Budicin ima dosta kadrovskih problema. Pored ozlijeđenog trojca (Fućak, Travaglia i Vidas) nakon prve utakmice ostao je i bez isključenih Gerca i Ivančevića. Izvan stroja su čak tri beka! Bit će zanimljivo vidjeti kako će trener Fausto Budicin nadomjestiti te izostanke. U zapisniku nema ni Mateja Šanteka.


Foto galerija: Kvalifikacije za popunu Prve HNL: Istra 1961 - Orijent 1919


90+4. minuta KRAJ! Orijent je pogotkom Iličića upisao pobjedu na Aldo Drosini, ali Puljani ipak ostaju prvoligaši. Krimejčani nisu uspjeli ostvariti čudo, iako su tijekom cijeloga susreta bili puno aktivniji na terenu. Ovoga puta vratar Čondrić imao je puno posla te je on najzaslužniji za minimalan rezultat.




90+2. minuta Fumić je sada imao veliku priliku, lopta ide ravno u vratnicu


85. minuta Velika obrana Čondrića! Orijent je zamalo došao do drugoga gola, opet je Maružin pucao s otprilike sedam metara.


83. minuta Maružin je odlično pucao s 20-ak metara. Lopta ide malo preko gola


78. minuta Pokušavaju Krimejčani doći do drugoga gola. Črnko je opalio s 20-ak metara, lopta ide preko gola.


73. minuta Mulac je glavom pucao nakon ubačaja s lijeve strane, ipak preslabo prema vratima Čondrića.


58. minuta Maloku za Libera, ali lopta ide preko gola.


55. minuta Krimejčani nastavljaju napadati. Odličan centaršut Libera, ali nitko to nije uspio dohvatiti.


49. minuta GOOOL!!! Iličić je zabio prvi pogodak na utakmici. Mulac je dugom loptom pronašao Iličića koji lobira vratara Čondrića.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme i već nakon nekoliko sekundi Istra je skoro došla do vodstva. Junak prošle utakmice Gržan imao je odličnu priliku s nekih sedam metara, Berković je uspio uzeti loptu uz pomoć svojih igrača.


45. minuta Završilo je prvo poluvrijeme. Bez golova na Aldo Drosini, Orijent je puno aktivniji na terenu, ali bez sreće u završnici napada, Puljani su u utakmicu ušli kao da su već osigurali mjesto u Prvoj HNL.


38. minuta Orijent hrabro napada i pokazuje da nisu u Pulu došli bez nade za preokretom. Puljani su s druge strane u prvih 40-ak minuta imali samo jednu pravu priliku.


29. minuta Orijent je dobio priliku iz slobodnog udarca. Tadejević iz puca ravno na gol s 20-ak metara, Čondrić ipak hvata loptu.


20. minuta Orijent je puno aktivniji u ovoj utakmici. Monjac je sada odlučio sam pucati s više od 20 metara, jedva je to Čondrić izbacio iznad gola.


13. minuta Dvije velike obrane Čondrića. Iličić je ostao sam ispred golmana Istre, pucao prvo s vrha šesnaesterca pa onda nakon obrane Čondrića pokušao ubaciti centaršut s desne strane, ali i to je vratar obranio.


5. minuta Prva prilike Istre na utakmici, Močinić je započeo akciju, Guzina završio tako što je u okretu pucao ravno u nogu Berkovića.


1.minuta Odlična je ovo prilika bila za Orijent već u prvoj minuti. Čondrić je loptu nespretno uputio igraču Orijenta, Monjac puca s otprilike pet metara, ali vratar Istre uspijeva obraniti.


1.minuta Počela je utakmica na Aldo Drosini.


ISTRA 1961 – ORIJENT 1919 0:1


Stadion Aldo Drosina. Gledatelja: -. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Strijelci: 0:1 Iličić (49′). Žuti kartoni: Sane (Istra 1961), Mohorovičić (Orijent 1919), Blagojević (Istra 1961), Monjac (Orijent 1919), Črnko (Orijent 1919).


ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Tomašević (od 61′ Rufati), Paez, Pavić, Lončar, Blagojević, Močinić, Gržan, Guzina, Sane (od 36′ Bosančić).


ORIJENT 1919: Berković, Maloku, Smolčić, Mulac, Tadejević, Liber (od 86′ Fumić), Fatić, Mohorovičić (od 71′ Črnko), Monjac, Iličić, Maružin.