EURO 2020.

HRVATSKA – ŠKOTSKA 3:1 Kraj utakmice na Hampden Parku! Hrvatska ide u osminu finala EURO-a kao druga u skupini

Portal Novilist.hr

Ivan Perišić/Foto REUTERS

Ivan Perišić/Foto REUTERS

Kockasti nemaju izbora, jedino tri boda ih vode u osminu finala



GLASGOW Večer odluke u Glasgowu. Hrvatska i Škotska igraju posljednji susret grupne faze EURO-a, susret koji će odlučiti tko od ove dvije momčadi prolazi u osminu finala.


Obje reprezentacije imaju po jedan bod, dok Engleska i Češka, koje igraju u isto vrijeme, imaju po četiri boda na vrhu tablice. Pobjeda je, stoga, imperativ i za igrače Zlatka Dalića, kao i za Škote koji će imati prednost domaćeg terena. Hrvatskoj će podršku kao i na prošlom susretu na Hampden Parku dati tek stotinjak navijača, koji su odlučili “izdržati” stroge epidemiološke mjere.


Hrvatski navijači u Glasgowu/Foto PIXSELL

Hrvatski navijači u Glasgowu/Foto PIXSELL Photo: Luka Stanzl/PIXSELL


Mala skupina navijača već se krenula okupljati u Glasgowu.


Hrvatski navijači u Glasgowu/Foto PIXSELL




Hrvatskoj je reprezentaciji poruku podrške poslao i predsjednik države Zoran Milanović.



Izbornik Dalić, nakon poraza od Engleske i remija s Češkom, odlučio je uvesti dodatne promjene u početnih jedanaest. Od prve bi minute tako umornog Vrsaljka na desnome beku trebao zamijeniti Juranović, dok bi se u vezni red trebao vratiti Brozović, uz standardne Kovačića i Modrića. A u napadu bi moglo doći do najveće promjene – Rebić i Kramarić sjest će na klupu, dok će Petković zaigrati špicu, uz Vlašića i Perišića na krilima.


Čekamo službene sastave.


Stigli su sastavi. Juranović počinje na mjestu desnog beka umjesto Vrsaljka, u momčad se vraća Brozović, a u napadu nema Rebića i Kramarića, već počinju Vlašić i Petković. Na klupi je Barišić, a na tribinama Bradarić, Škorić i Oršić.


Kod Škota nema promjena u odnosu na ono što je najavljeno.


90+4 minute: Kraj utakmice u Glasgowu. Hrvatska je pobjedom nad Škotskom izborila osminu finala, Englezi su prvi u skupini nakon pobjede nad Češkom.


80. minuta: Adams je probao iskosa, ali Livaković nogama odbio loptu u korner.


GOL!!! Perišić je u 78. minuti zabio glavom nakon Modrićeva udarca iz kuta i odveo Hrvatsku na drugo mjesto skupine. Englezi i dalje vode 1:0 protiv Čeha.


GOL!!! Luka Modrić je majstorskim udarcem s vrha šesnaesterca u 62. minuti doveo Hrvatsku u novo vodstvo.


50. minuta: Gvardiol je svojim prodorom po sredini terena napravio višak, a onda u završnici akcije sam izašao ispred škotskog vratara, međutim, branič Dinama lošijim primanjem lopte izgubio je korak u odsutnom trenutku i propustio dovesti Hrvatsku u vodstvo.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u sastavima.  Obje reprezentacije krenut će po pobjedu jer s remijem i Hrvatska i Češka idu kući.


45+2 minute: Završilo je prvo poluvrijeme u Glasgowu, ali i na utakmici Engleske i Češke (1:1).


GOL!!! Škoti su poravnali u 44. minuti nakon još jedne loše procjene i postavljanja Gvardiola, te nekoliko bezuspješnih pokušaja izbijanja lopte iz kaznenog prostora zabio je McGregor.


40. minuta: Perišić je probao iskosa, ali promašio. Hrvatska kontrolira situaciju na travnjaku, Škoti više ne djeluju onako “krvoločno” agresivno kao na početku utakmice.


33. minuta: Škotski izbornik morao je napraviti promjenu uslijed ozljede braniča Hanleya, s tribina se sve češće čuje podrška malobrojnijih hrvatskih navijača.


27. minuta: Lovren je nakon neoprezne povratne lopte Juranovića zaradio žuti karton zbog kojega neće igrati u osmini finala.


25. minuta: Hrvatska i Engleska vode 1:0, ukoliko ostane tako do kraja utakmice Česi će ostati drugi, a Hrvatska proći kao najbolja treća momčad.


24. minuta: Škoti pokušavaju uzvratiti preko McGinna, ali Livaković je na mjestu.


22. minuta: Sjajan pokušaj Modrića s 20 metara, škotski vratar izvukao je loptu ispod grede, a suci to nisu vidjeli i pokazali na udarac iz kuta.


GOL!!! Hrvatska je povela u 17. minuti. Nikola Vlašić je pogodio nakon ubačaja Juranovića i dodavanja Perišića.


GOL!!! Engleska je povela golom Sterlinga u 12. minuti.


6. minuta: Livaković je poletio zrakom i  ukorner izbacio loptu nakon ubačaja McGinna za Adamsa.


5. minuta: Škoti su agresivno otvorili utakmicu, odmah su izveli dva kornera, ali Hrvatska je ubrzo spustila loptu na travnjak i primirila domaćina željnog pobjede.


1.minuta: Počela je utakmica.


HRVATSKA – ŠKOTSKA 3:1


Hampden Park – Sudac: Fernando Andres Rapallini (Argentina). Strijelci: 1:0 Vlašić (17′), 1:1 McGregor (44′), 2:1 Modrić (62′), 3:1 Perišić (78′). Žuti kartoni: Lovren (Hrvatska), McKenna (Škotska).


HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Juranović, Vida, Lovren, Gvardiol (od 70′ Barišić) – Kovačić, Modrić, Brozović – Vlašić (od 76′ Ivanušec), Petković (od 70′ Kramarić), Perišić (od 81′ Rebić).


ŠKOTSKA (3-4-1-2): Marshall – McTominay, Hanley (od 33′ McKenna), Tierney – O’Donnell (od 84′ Patterson), McGregor, Armstrong (od 70′ Fraser), Robertson – McGinn – Adams (od 84′ Nisbet) Dykes.



Standings provided by SofaScore LiveScore