EURO 2021.

HRVATSKA – ČEŠKA 1:1 KRAJ! Ništa od pobjede, Vatreni podijelili bodove s Česima

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



GLASGOW Hrvatski nogometaši od 18 sati u Glasgowu igraju drugi susret grupne faze EURO-a. Protivnik je Češka, a Vatrenima je pobjeda imperativ nakon poraza od Engleza na startu prvenstva.


Doduše, ni s današnjim remijem ili porazom plasman u osminu finala nije sto posto izgubljen, ali će im onda u utakmici protiv Škotske igrati isključivo pobjeda. Danas se u početni sastav vjerojatno vraća Dejan Lovren, dok je Borna Barišić ostao u Rovinju zbog ozljede leđa pa će na lijevom beku opet početi Gvardiol.


Stigli su službeni sastavi. Kao što je i najavljeno, Rebić će ponovno zaigrati u vrhu napada od prve minute, dok će Kramarić igrati povučeniju špicu. Na desnom je krilu Perišić, a lijevom Brekalo. Modrić i Kovačić ispred su zadnje linije u kojoj su stoperi Lovren i Vida te bekovi Vrsaljko i Gvardiol.





90+3. minuta KRAJ! Hrvatska je pogotkom Perišića uzela bod u drugome susretu EURO-a, nakon što su Česi poveli iz penala.


73. minuta Zicer Vlašića! S desetak metara tukao je malo iznad grede!


62. minuta Vlašić ulazi u igru umjesto Kramarića.


48. minuta GOOOL! Hrvatska je izjednačila, Perišić je primio loptu s lijeve strane, sjurio se do šesnaesterca, pronašao poziciju i snažno tukao!


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, u igri su Petković i Ivanušec umjesto Rebića i Brekala.


45+4. minuta Gotov je prvi dio, Česi vode 1:0.


39. minuta Čista šansa Rebića! Imao je savršenu poziciju u šesnaestercu, ali nije dobro pucao i lopta je otišla dosta pored lijeve stative.


37. minuta GOL! Schick je krvavog nosa išao pucati penal, i uspio je zabiti – Češka vodi.


36. minuta Sudac je išao pogledati VAR snimku i odlučio – penal za Češku! Lovren je minutu ranije u skoku laktom po licu udario Schicka koji je ostao ležati krvavog nosa.


23. minuta Prilika Perišića! Primio je loptu i ostao jedan na jedan s golmanom, tukao je po sredini gola, ali je Vaclik obranio udarac.


18. minuta Najveća prilika na utakmici! Ponovno su Česi lako stvorili priliku u našem šesnaestercu, ali je Schick loše zahvatio loptu te je njegov udarac Livaković obranio.


12. minuta Opet Češka! Masopust je ubacio prema Janktu koji tuče iskosa, lopta ide pored gola.


10. minuta Lovren je izveo slobodni udarac s 20-ak metara, ali lopta ide daleko iznad gola.


7. minuta Brekalo je odlično ubacio s lijeve strane, ali su Česi presjekli loptu.


4. minuta Ponovo je Jankto ubacio, a Souček pucao glavom, lopta je prošla nekoliko centimetara iznad grede!


2. minuta Česi su već zaprijetili! Jankto je s lijeve strane ubacio, a Coufal tukao. Vida je uspio blokirati udarac.


1.minuta Počeo je susret u Glasgowu.


HRVATSKA – ČEŠKA 1:1


Hampden Park. Sudac: Carlos del Cerro Grande (Špa). Strijelci: 0:1 Schick (37′-11m), 1:1 Perišić (48′). Žuti kartoni: Lovren (Hrvatska), Masopust, Boril (Češka).


HRVATSKA: Livaković – Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol – Modrić, Kovačić (od 87′ Brozović) – Brekalo (od 46′ Ivanušec), Kramarić (od 62′ Vlašić), Perišić – Rebić (od 46′ Petković).


ČEŠKA: Vaclik, Coufal, Kalas, Čelustka, Boril, Souček, Holeš (od 63′ Kral), Masopust (od 63′ Hlozek), Darida (od 87′ Barak), Jankto (od 74′ Sevcik), Schick (od 74′ Krmencik).