SP u Kataru

HRVATSKA – BELGIJA 0:0 KRAJ! Hrvatska je u osmini finala Svjetskog prvenstva! Gvardiol i vratnica nas spasili!

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Hrvatska će u osmini igrati protiv prvoplasirane ekipe skupine E, što je trenutno Španjolska i velike su šanse da će tako i ostati, ali treba sačekati večerašnji rasplet



RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija od 16 sati igra ključni susret u skupnoj fazi SP-a u Kataru. Vatrenima je nakon startnog remija protiv Maroka i pobjede nad Kanadom potreban bod protiv Belgije da bi i matematički osigurali prolaz skupine, a pobjedom bi Hrvatska osvojila skupinu. 


– Odlučujuća utakmica je ispred nas protiv druge momčadi svijeta s Fifine ljestvice. Sjajna su reprezentacija, sigurno da smo mogli birati ne bi izabrali da ta utakmica odlučuje. I njima je ključna utakmica i nećemo se zavarati s njihovim nešto slabijim igrama. Neće biti lagano, nećemo igrati na bod jer takva igra uvijek donese nešto lošega – rekao je izbornik Zlatko Dalić na presici dan uoči utakmice i jasno poručio da njegova momčad neće kalkulirati i da će sve učiniti da trijumfalno izbori osminu finala.


Izbornik je naslutio i da neće biti promjena u momčadi koja je krenula protiv Kanade, no za konačni uvid u tu njegovu konstataciju treba sačekati da se objave službeni sastavi.




Stigli su sastavi. Nema iznenađenja. Hrvatska će utakmicu početi s najavljenom jedanaestorkom.


Belgijski izbornik u odnosu na susret protiv Maroka izostavio je Thorgana Hazarda, Andrea Onanea, Michyja Batshuayija i Edena Hazarda. Upali su Leander Dendocker, Leonardo Trossard, Dries Mertens i Yannick Carrasco.



90+4. minuta KRAJ!! Hrvatska je u osmini finala Svjetskog prvenstva, remi je bio dovoljan Vatrenima da kao drugoplasirani idu dalje (prvi je Maroko, koji je pobijedio Kanadu). Hrvatska će u osmini igrati protiv prvoplasirane ekipe skupine E, što je trenutno Španjolska i velike su šanse da će tako i ostati, ali treba sačekati večerašnji rasplet.


90+2. minuta Gvardiol čisti opasan ubačaj Belgije!


89. minuta Livaković brani zicer Lukakua!! Ubacio mu je Hazard, ali je Lukakuu malo i zasmetao Modrić u petercu odmah ispred Livakovića. Vratar Hrvatske je to na kraju uspio uhvatiti.


87. minuta Opet Lukaku tuče pored gola! Juranović je izgubio jednu loptu, nakon čega je Belgija imala dobru šansu.


78. minuta Opasno je sada bilo pred vratima Livakovića, ali je Gvardiol očistio jedan ubačaj s desne strane.


68. minuta Brani Courtois opasnu šansu Modrića! Petković je ubacio prema kapetanu s lijeve strane, a pola minute ranije je sjajno Gvardiol ušao u prostor, ali je odlučio proslijediti na lijevu stranu.


65. minuta Pašalić i Petković su ušli umjesto Kramarića i Livaje.


62. minuta Opet prijeti Lukaku! Sada je pucao preko gola, ali kasnije se na snimci vidjelo kako je lopta prije njegova pokušaja otišla van terena.


61. minuta Odlične šanse Belgije, De Bruyne je proigrao Carrasca koji je ušao unutra, ali mu je pokušaj blokiran, da bi se lopta odbila do  Lukakua koji pogađa stativu!


54. minuta Kakve obrane Courtoisa, sada je Brozović prizemno pucao, ali opet je vratar bio prizeman, kao i malo kasnije kada je Modrić tukao. Sjajne šanse su imali Vatreni sada, belgijska je obrana pomalo šuplja, ali je Courtois na razini.


50. minuta Sjajna prilika Vatrenih i odlična obrana vratara Belgije! Gvardiol je proigrao Kovačića, koji je snažno tukao s ruba kaznenog prostora, a Courtois je obranio svoju mrežu.


48. minuta Gvardiol je očistio ubačaj Belgije koji je išao prema Lukakuu. Livaković mu je zagrljajem zahvalio, a koji trenutak kasnije je vratar Vatrenih i obranio pokušaj Lukakua iz blizine. Opasan je napadač Belgije i kad nije u formi.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjene u sastavu Hrvatske, ali je zato Lukaku ušao umjesto Mertensa!


45+4. minuta Kraj prvog dijela! U zadnjem napadu Hrvatska je imala nekoliko sjajnih šansi, Juranović je zadnji tukao, ali je lopta otišla daleko od gola. Trenutno Maroko i Hrvatska idu dalje, Vatreni su na drugom mjestu ljestvice.


45. minuta Nešto je manje prilika u zadnjih nekoliko minuta, četiri su minute sudačke nadoknade.


33. minuta Brozović je pucao s nekih 17 metara, ali je udarac blokiran, da bi malo kasnije Livaja imao dobru šansu, ali lopta je otišla malo pored gola.


18. minuta NIŠTA OD PENALA! Razlog je što je Lovren bio u zaleđu kada je Modrić uputio udarac, a prije prekršaja na Kramariću. Radi se o nekoliko milimetara…



17. minuta Sudac ipak ide pogledati situaciju preko VAR snimke…


15. minuta PENAL ZA HRVATSKU! Modrić je izveo slobodni udarac, a Carrasco je nagazio Kramarića u šesnaestercu.


12. minuta Belgija se brzo sjurila do šesnaesterca, bilo je opasno za Vatrene jer je Juranović zaboravio na Mertensa, ali onda je to i ispravio tako što je blokirao udarac Carrasca.


4. minuta Maroko već vodi protiv Kanade te je trenutno prvoplasirana momčad skupine.


2. minuta Još jedan dobar napad Hrvatske, Sosa je proigrao Kovačića na lijevoj strani, koji potom dodaje Kramariću, ali njega su dobro zatvorili te je morao loptu predati Juranoviću, čiji ubačaj nije bio uspješan.


1.minuta Kakav početak, možda desetak sekundi nakon početka utakmice Perišić je snažno tukao i umalo šokirao Belgijance. Lopta je prošla malo pored stative.


1.minuta Počela je utakmica!


Uoči utakmice: Navijači polako pune tribine stadiona… Ovdje možete pogledati atmosferu.


HRVATSKA – BELGIJA 0:0


Stadion Ahmed bin Ali – Sudac: Anthony Taylor (Engleska)


HRVATSKA: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačić, Kramarić, Livaja, Perišić.


BELGIJA: Courtois; Castagne, Alderweireld, Vertonghen, Meunier, Witsel, Dendoncker, Trossard, Carrasco, De Bruyne, Mertens (od 46′ Lukaku).


 




Standings provided by Sofascore