Ne odustaje

Perez najavio sankcije za klubove koji su istupili iz Superlige i obrušio se na predsjednika UEFA-e

Portal Novi list

Florentino Perez noćas je gostovao na radiju Cadena Ser/Foto REUTERS

Florentino Perez noćas je gostovao na radiju Cadena Ser/Foto REUTERS

Nitko nije odustao jer nitko nije platio penale za raskide ugovore. Ovo nije bio skupštinski model udruživanja, svi su potpisali ugovore i preuzeli određene obveze - rekao je čelnik Reala i Superlige



RIJEKA Čelnik Real Madrida i Superlige Florentino Perez u noći sa srijede na četvrtak gostovao je na radiju  Cadena Ser i otvorio dušu nakon burnih dana za njega i njegov projekt. Poslao je zanimljivu poruku klubovima koji su odustali od Superlige.


– Nitko nije odustao jer nitko nije platio penale za raskid ugovora. Ovo nije bio skupštinski model udruživanja, svi su potpisali ugovore i preuzeli određene obveze. Kao i kod svakog raskida ugovora tako i kod ovoga postoje određene obaveze, penali… Neću vam reći koliko iznose penali u slučaju raskida – rekao je Perez i prema očekivanjima se obrušio na čelnika UEFA-e Aleksandera Čeferina.


– Nikad nisam vidio takvu agresiju predsjednika UEFA-e, od prijetnji do raznih uvreda, kao da smo nekoga ubili. Nogometu treba spas. UEFA-i treba predsjednik koji zna uljuđeno razgovarati i diskutirati bez uvreda unatoč razilaženju u stavovima. To nije razina. Manipuliralo se, krenula je kampanja, htjeli su nas prikazati kao skupinu koja će ubiti nogomet. No istina je da postoje ljudi koji imaju privilegije i ne žele ih izgubiti. Englezi su nakon svega izgubili interes, iako mislim da ne postoji druga opcija za njih. Neka netko drugi izmisli nešto bolje! Vlasnici engleskih klubova su Amerikanci koji obožavaju ovaj sport. UEFA je izvela show. Nismo objasnili svoju priču na pravi način, ali oni nam nisu dali ni priliku. Nije moguće da mi koji smo na vrhu gubimo novac, a da drugi zarađuju – nastavio je Perez i dodao kako projekt Superlige nije propao već je samo stavljen u fazu mirovanja.




– Projekt je stavljen u stand-by fazu. Zajedno smo, Juventus nije odustao, čuo sam se s Agnellijem. Tražit ćemo nove partnere. Ključno je pitanje kako zainteresirati mlađu publiku da prati nogomet. Ne možemo čekati tri godine na novi format Lige prvaka. Moramo to napraviti sada. Novac dolazi od natjecanja u kojem gledamo jake utakmice. Morate ugovarati mečeve koji imaju težinu kao kad se susretnu Federer i Nadal. Želimo igrati najbolje utakmice i time nikoga ne isključujemo – rekao je između ostaloga Perez.