EURO 2021.

ENGLESKA – HRVATSKA 1:0 KRAJ! Vatreni startali porazom, Sterling donio Engleskoj zaslužena tri boda

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS



LONDON Hrvatska od 15 sati na Wembleyju protiv Engleske igra susret prvoga kola skupine D EURO-a. Drugi susret u ovoj skupini igraju Škotska i Češka, sutra od 15 sati. Prve dvije momčadi svake skupine će proći dalje, kao i četiri najbolje trećeplasirane.


Stigli su službeni sastavi. Veliko iznenađenje je što Borne Barišića, dosad prvoga izbora na poziciji lijevoga beka, nema ni na klupi, dok će od prve minute na njegovom mjestu zaigrati igrač Dinama Joško Gvardiol. U zapisniku nema ni Mislava Oršića i Dejana Lovrena. U napadu bi Rebić trebao zaigrati kao špica, dok će Kramarić biti na desnome krilu, a Perišić na lijevome.



90+4. minuta KRAJ! Hrvatska je prvi put u povijesti poražena na startu EURO-a, Englezi su sasvim zasluženo uzeli sva tri boda.




90. minuta Hrvatska ima još četiri minute nade…


78. minuta Još jedna promjena, Rebić je izašao, a ušao je Petković.


70. minuta Izašli su Brozović i Kramarić, a ušli Vlašić i Brekalo.


67. minuta Odličan pokušaj Mounta iz slobodnog udarca ide malo preko gola.


65. minuta Dvije velike prilike Hrvatske! Prvo je Kovačić s 20-ak metara tukao prema golu, lopta se odbila do Rebića koji s desetak metara tuče iz prve, ali lopta ide desno od gola.


61. minuta Promašeni zicer Engleske! Kane je primio loptu duboko u šesnaestercu i pucao, ali lopta je otišla daleko pored gola.


57. minuta GOL! Englezi su uspjeli probiti Hrvatsku, odličnu je loptu poslao Phillips u šesnaesterac prema Sterlingu koji je lako pretrčao hrvatsku obranu i poentirao za 1:0.


48. minuta Kovačić je srušio Mounta i zaradio žuti karton.


46. minuta Krenuo je drugi dio.


45. minuta Kraj prvoga dijela! Bez pogodaka se ide na odmor.


42. minuta Trippier je tukao s nekih 18 metara, ali pogađa živi zid.


41. minuta Žuti karton za Ćaletu-Cara zbog igranja rukom, slobodni udarac za Englesku.


29. minuta Prejaka lopta Vrsaljka prema svojim suigračima u šesnaestercu…


27. minuta Vrsaljko je u teškoj poziciji uspio uputiti centaršut s desne strane, a Perišić tukao prema vratima, lopta ide pokraj gola.


20. minuta Prelako Englezi otimaju loptu Hrvatskoj i dolaze do gostujućeg šesnaesterca… Vatreni zasad bez prilika.


19. minuta Engleska apsolutno dominira na terenu, Kane je srećom maloprije bio u zaleđu pri jednome pokušaju Engleza.


9. minuta Ponovno je opasno u šesnaestercu Hrvatske! Prvo se Sterling s lijeve strane sjurio u šesnaesterac, ali Ćaleta-Car ga je dobro zagradio i izbio loptu u korner. I nakon kornera su Englezi zaprijetili, ali je Livaković uspio obraniti udarac Phillipsa.


6. minuta VATRENE SPASILA VRATNICA! Foden je primio loptu na rubu kaznenog prostora i snažno tukao prema golu, ali je pogodio lijevu vratnicu!


1.minuta Počeo je susret na Wembleyju!


Uoči susreta: I hrvatski navijači su počeli pristizati ispred Wembleyja, ali zbog rigoroznih mjera ih neće biti puno na tribinama. Hrvatska je dobila tek oko 3000 karata za ovaj susret.


Navijači ispred Wembleyja/Foto PIXSELL




ENGLESKA – HRVATSKA 1:0


Stadion Wembley. Sudac: Daniele Orsato (Italija). Strijelci: 1:0 Sterling (57′). Žuti kartoni: Ćaleta-Car, Kovačić, Brozović (Hrvatska), Foden (Engleska).


ENGLESKA (3-4-2-1): Pickford, Walker, Stones, Mings, Trippier, Rice, Phillips, Sterling (od 92′ Calvert-Lewin), Mount, Foden (od 71′ Rashford), Kane (od 82′ Bellingham).


HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković, Vrsaljko, Ćaleta-Car, Vida, Gvardiol, Brozović (od 70′ Vlašić), Kovačić (od 85′ Pašalić), Kramarić (od 70′ Brekalo), Modrić, Perišić, Rebić (od 78′ Petković).