Davor Mladina

Dragovoljci ne dolaze s unaprijed istaknutom bijelom zastavom: “Moramo biti kao Rijeka protiv Dinama”

Davor Petrović

Davor Mladina/Foto PIXSELL

Davor Mladina/Foto PIXSELL

Rijeka je veliki favorit na svom terenu - govori Davor Mladina, trener Sigećana



ZAGREB  Još od prvog kola ove sezone više je nego očigledno da je pred Hrvatskim dragovoljcem grčevita borba za očuvanje prvoligaškog statusa, u kojoj je svaki bod zlata vrijedan. Samim time je jasno da bi momčad pod stručnim vodstvom Davora Mladine bila prezadovoljna uspije li danas ostati neporažena na Rujevici.


– Tamo moramo pružiti svoj maksimum od prve do zadnje minute. Na kraju će nam semafor pokazati jesmo li ostvarili pozitivan rezultat. Spašavamo sezonu i na terenu moramo dati zadnji atom snage – govori Mladina.


Olakotnu okolnost za sigetskog prvoligaša predstavlja povratak bekova Valentina Majstorovića i Petra Mamića te stopera Andreja Lukića u konkurenciju za udarnu jedanaestoricu. Hendikep je, pak, izostanak pouzdanog braniča Stipe Vulikića zbog žutih kartona, a nema ni bolesnog Martina Franića.




– Svaki igrač nam je važan. Na primjer, Rijeka je četvrtfinale Kupa s Dinamom započela bez Abassa, Lepinjice i Vučkića, koji su bili na klupi. Nama bi njih trojica bila kao »space shuttle«. Između naše dvije momčadi postoji ta razlika u kvaliteti, zbog koje je Rijeka veliki favorit. Mi na svakoj utakmici stvorimo četiri-pet prilika, ali nedostaje nam realizator koji bi to pretvorio u golove. Zato kod nas sve mora izvući kompletna momčad – tumači 62-godišnji stručnjak.


To, naravno, ne znači da Hrvatski dragovoljac na Rujevicu stiže s bijelom zastavom. Mladina vjeruje svojim igračima i nada se da mogu iznenaditi renomiranog suparnika.


– Ponavljam, Rijeka je veliki favorit na svom terenu. Međutim, svaka utakmica počinje s 0:0, a mi smo pred zidom. Prema tome, dok se igra, postoje i izgledi za pozitivan rezultat. Na Rujevici možemo iznenaditi samo ako budemo na dvjesto posto svojih mogućnosti, a Rijeka odigra ispod svoje uobičajene razine – kaže sigetski šef struke.


Pod njegovim ravnanjem Hrvatski dragovoljac je od šestog kola pobijedio Slaven Belupo (1:0) i remizirao s Goricom (1:1), Rijekom (2:2), Šibenikom (1:1) i Lokomotivom (2:2). Taj neriješeni rezultat s ekipom Gorana Tomića sada predstavlja zalog optimizma u Sigetu. Naime, u tom je dvoboju Hrvatski dragovoljac otišao na poluvrijeme sa dva gola prednosti i bio je na pragu velike senzacije.


– Ta je utakmica bila vrlo slična ovom četvrtfinalu Kupa. Mi smo, baš poput Rijeke protiv Dinama, iskoristili prve dvije prilike. No, nismo izdržali na površini, za razliku od Rijeke u Kupu. Sportski je nadati se povoljnom rezultatu i imamo pravo vjerovati da sada možemo pružiti još jednu partiju na toj razini – zaključuje Mladina.