Tradicija

Dinamo triput igrao protiv Feyenoorda i dobio sve tri prijateljske utakmice, Rijeka ima dvije pobjede protiv Španjolaca

Hina

Riječani su do sada igrali protiv pet španjolskih klubova (Real Madrid, Sevilla, Real Valldolid, Celta, Real Betis) i u 10 utakmica ostvarili dvije pobjede, četiri remija i četiri poraza



ZAGREB Nogometaši zagrebačkog Dinama do sada su tri puta igrali protiv Feyenoorda, prvog suparnika ove sezone u Europskoj ligi, dok Rijeka nikada nije igrala protiv Real Sociedada.


“Modri” su tri puta igrali protiv Feyenoorda, sva tri puta u prijateljskim utakmicama i sva tri puta su pobijedili. Posebno je odjeknuo rezultat iz kolovoza 1960. godine kad je Dinamo u svojoj drugoj utakmici na turneji po Nizozmeskoj i Francuskoj u Rotterdam deklasirao Feyenoord sa 5-1.


Bila je to utakmica u kojoj je Dinamo poveo sa 4-0, a blistali su Luka Lipošinović s tri i Dražan Jerković s dva postignuta pogotka, dok je za domaćine zabio Bouwmeester.




Idući dvoboj bio je u rujnu 1974. godine u Zagrebu i ponovo je Dinamo slavio, ovoga puta sa 3-0. Sve je bilo gotovo za 15 minuta, a strijelci su bili Fikret Mujkić (10, 15) i Zlatko Kranjčar (12).


Posljednji put Dinamo i Feyenorod su snage odmjerili u kolovozu 1998. u Zagrebu, a “Plavi” su pobijedili sa 2-1.Goste je u vodstvo doveo Igor Korneev, izjednačio je Mark Viduka, a pobjedu Dinama u samoj završnici osigurao je Tomo Šokota.


Rijeka nikada nije igrala protiv Real Sociedada. Riječani su do sada igrali protiv pet španjolskih klubova (Real Madrid, Sevilla, Real Valldolid, Celta, Real Betis) i u 10 utakmica ostvarili dvije pobjede, četiri remija i četiri poraza.


Utakmica između Rijeke i Real Sociedada je u četvratk u 18:55 na Rujevici, dok će Dinamo i Feyenoord igrati na stadionu Maksimir u 21 sati.