Europska liga

RIJEKA – REAL SOCIEDAD 0:1 KRAJ! Riječani u sudačkoj nadoknadi ostali bez velikog boda, “bijeli” odigrali hrabro protiv lidera La Lige

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 18.55 sati na Rujevici igraju prvu utakmicu grupne faze Europske lige. U goste im dolazi trenutno prva momčad La Lige, Real Sociedad, čime će se ova utakmica upisati u povijest riječkoga prvoligaša. Ovo je prvi put da je jedna momčad u trenutku gostovanja u Rijeci lider neke od “liga petica”.


– Ispred nas je jedna velika utakmica, velik je to privilegij za nas i našu mladu momčad – rekao je trener Rijeke Simon Rožman uoči utakmice.


Stigli su službeni sastavi. Luka Capan, koji se nedavno vratio u kadar nakon ozljede, započet će susret s klupe, dok će na stoperskoj poziciji od prve minute zaigrati Escoval. Kulenović starta u vrhu napada, dok bi se Andrijašević trebao povući u vezni red.


Foto galerija: Rijeka - Real Sociedad Foto: Vedran Karuza





Foto V. KARUZA



96. minuta KRAJ! Riječani su do 93. minute držali veliki bod na startu Europske lige, ali Bautista zabija za pobjedu gostiju. Šteta za “bijele” koji su Real Sociedadu ipak pokazali da ne mogu tako lako “utrpati što više golova” što im je bila najava uoči utakmice. Sjajno su se držali tijekom cijeloga susreta, nedostajalo je samo malo više koncentracije i snage na kraju.


93. minuta GOL! Šteta za Rijeku, uspjeli su sačuvati svoju mrežu sve do treće minute sudačke nadoknade. Bautista je strijelac pogotka za goste.


88. minuta Ponovno sjajna obrana Nevistića. Bacio se na snažnu loptu Willian Josea.


87. minuta Odlični Lončar ide na zasluženi odmor, mijenja ga Capan.


83. minuta Velika sreća za Rijeku, Oyarzabal je jako tukao i pogodio vratnicu.


80. minuta Nakon nekoliko kratkih dodavanja igrača Rijeke, Štefulj je nastojao ubaciti u kazneni prostor, ali je to golman gostiju lako uhvatio.


77. minuta Ulazi Lepinjica umjesto Kulenovića.


71. minuta Bravo za Nevistića! Još jednom je na mjestu, mirno hvata udarac glavom Elustonda.


66. minuta Kulenović je pao u šesnaestercu te je ljuto reagirao na odluku suca da nema jedanaesterca za Rijeku…


63. minuta Yateke ulazi umjesto Andrijaševića, koji s grimasom na licu zbog ozljede izlazi s terena.


60. minuta Lončar prolazi po desnoj strani i ubacuje za Kulenovića, koji puca previsoko.


53. minuta Sjajna lopta Tomečaka u kazneni prostor, Pavičić ju je prihvatio, ali i zakačio Elustonda, koji ju izbacuje u aut. Sudac svira prekršaj u napadu.


47. minuta Ubačaj Davida Silve ide ravno u ruke Nevistiću.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Bez promjena na terenu.


45+1. minuta Gotovo je prvo poluvrijeme. Riječani su uspjeli sačuvati svoja vrata, iako su gosti dominirali i stvarali veliki pritisak na riječku obranu. “Bijeli” su došli i do nekoliko velikih prilika, ali nije bilo sreće…


45. minuta Andrijašević je dobio nezgodni udarac, ali se vratio na travnjak.


45. minuta Riječani su blokirali goste, Lončar je potom sjajno proigrao Andrijaševića koji je bio u velikoj prilici, ali je golman gostiju izašao s gola i spasio Sociedad.


38. minuta Velika prilika Rijeke! Domaći su ostali 3 na 3 s igračima Sociedada, Franko je odlučio loptu dodati lijevo prema Lončaru, veznjak “bijelih” je gađao vrata s nekih 12 metara, ali lopta prolazi samo nekoliko centimetara pokraj lijeve stative!


33. minuta Neprecizan ubačaj Tomečaka kojeg lako kupi golman gostiju.


26. minuta Le Normand gađa gredu!


24. minuta Odličan Nevistić! Prvo je obranio udarac igrača Sociedada koji je pucao s više od 20 metara, potom se lopta odbila do Davida Silve, koji je imao odličnu priliku s manje od 10 metara, ali i to Nevistić hvata!


22. minuta Lončar je u kaznenom prostoru htio uputiti loptu prema Kulenoviću, ali prejako, lopta odlazi u aut.


21. minuta Nevistić mirno hvata udarac iz kuta gostiju.


14. minuta Velike prilike za Rijeku! Pavičić i Andrijašević su odigrali dupli pas, potom je kapetan Rijeke pucao s desne strane, ali je golman odbio loptu do Lončara, koji puca s nekih pet metara, Remiro ponovno brani!


8. minuta Gosti rade visoki presing, “bijeli” nemaju prilike iznijeti loptu.


5. minuta Smolčić je zaustavio Portuguesa, korner je za goste.


1.minuta Nije prošla niti minuta, a Andrijašević je zaradio žuti karton. U skoku je laktom udario igrača Sociedada.


1.minuta Krenula je utakmica na Rujevici!


 


RIJEKA – REAL SOCIEDAD 0:1


Stadion HNK Rijeka. Gledatelja 2 089. Sudac: Bartosz Frankowski (Poljska). Strijelac: 0:1 Bautista (93′). Žuti karton: Andrijašević (Rijeka), Pavičić (Rijeka), Capan (Rijeka), Merino (Real Sociedad).


RIJEKA:  Nevistić – Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj – Pavičić, Čerin, Andrijašević (od 63′ Yateke), Lončar (od 86′ Capan) – Kulenović (od 77′ Lepinjica).


REAL SOCIEDAD: Remiro – Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Monreal – Merino, Zubimendi, David Silva – Portu (od 89′ Januzaj), Isak (od 72′ Willian Jose), Oyarzabal (od 85′ Bautista).


Foto V. KARUZA



Standings provided by SofaScore LiveScore