Prva HNL

RIJEKA – OSIJEK 1:1 KRAJ! Osječani iskoristili igrača više, Bočkaj golčinom donio bod gostima

Portal Novilist.hr

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER



RIJEKA Osijek na čelu s trenerom Nenadom Bjelicom gostuje na Rujevici (17.05) u sklopu 13. kola Prve HNL, a igrači Rijeke neće imati lagan zadatak. Osječani dolaze u dobroj formi, pod Bjeličinim vodstvom upisali su osam pobjeda i jedan remi od zadnjega susreta s Rijekom.


Još je uvijek nepoznato vraćaju li se u kadar osmorica igrača koji su zbog koronavirusa morali propustiti susret u Napulju.


– Jako puno je nepoznanica oko toga tko može igrati, ali vidjeli smo i u Napulju da oni koji dobre priliku pružaju svoj maksimum – zaključio je Simon Rožman.




—————————————————————————————————————————————-


Stigli su službeni sastavi. Igrači koji su bili zaraženi koronavirusom sada su se vratili u kadar. Halilović je povratnik u veznom redu, Murić i Menalo susret će ipak započeti s klupe, dok su u napadu Kulenović i Andrijašević.



90+4. minuta KRAJ! Rijeka i Osijek podijelili su bodove, u utakmici u kojoj su “bijeli” više od 30 minuta igrali s igračem manje.


85. minuta Odmah nakon pogotka gostiju uzvratili su Riječani, Andrijašević je došao do lopte i pucao iz okreta, ali ide pored gola…


83. minuta GOL! Nevistić ovdje nije mogao apsolutno ništa, Bočkaj je s 20-ak metara ljevicom žestoko tukao i pogodio!


78. minuta Lepinjica je morao zamijeniti Kulenovića, kojega čini se također muči ozljeda.


72. minuta Ulaze Bočkaj i Erceg umjesto Majstorovića i Bohara.


64. minuta GOOOL! Rijeka je s igračem manje došla do vodstva, ubacio je Smolčić do Andrijaševića koji precizno tuče za 1:0.


64. minuta Veliku je šansu sada imala Rijeka, nakon duplog pasa Murića i Kulenovića, Murić je pucao, ali Ivušić odlično brani njegov udarac.


59. minuta Rijeka ostaje s igračem manje, Pavičić je zaradio drugi žuti karton. Zbog prigovora s klupe je žuti karton zaradio i Rožmanov pomoćnik Aleš Kačičnik.


58. minuta Odlične obrane Nevistića! Jurčević je tukao, vratar Rijeke je to uspio obraniti, ali je odbijanac ponovno došao do istoga igrača, koji ovoga puta nije uspio dobro pucati.


54. minuta Tomečak ubacuje za Andrijaševića, a njegov udarac ide preko gola.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Bjelica očito nije zadovoljan izvedbom svoje momčadi, napravio je dvije izmjene – Lončar i Lopa ulaze umjesto Ndockyta i Pilja.


45. minuta Gotovo je prvo poluvrijeme u kojemu nismo vidjeli pogotke.


44. minuta Čerin više neće moći nastaviti zbog ozljede, u igri je Murić.


40. minuta Ponovno su centimetri dijelili Rijeku od pogotka! Kulenović je odlično naciljao Štefulja, koji glavom s nekih pet metara tuče malo pored desne vratnice!


35. minuta Osječani sada u dvije minute stvaraju dvije opasne situacije, udarac Pilja blokirali su igrači Rijeke, dok je Vukovićev pokušaj glavom otišao pored gola.


26. minuta Dobar ubačaj iz kornera, Čerin je tukao glavom, ali lopta ide malo pored desne vratnice.


15. minuta Velika prilika za Rijeku. Nakon kornera Halilovića, lopta je došla do Kulenovića koji šalje loptu Andrijaševiću, ali kapetan “bijelih” nije dobro zahvatio loptu te ona ide malo pored vratnice.


12. minuta Požutio je Vuković zbog prekršaja nad Kulenovićem.


6. minuta Kulenović tuče glavom, ali lopta ide pokraj gola.


5. minuta Riječani su sada tražili kazneni udarac zbog navodnog igranja rukom Žapera u šesnaestercu, sudac prvo nije reagirao, ali je VAR provjerom utvrđeno da nema riječi o penalu.


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici. Uoči susreta minutom šutnje odana je počast Maradoni.


RIJEKA – OSIJEK 1:1


Stadion HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelac 1:0 Andrijašević (64′), 1:1 Bočkaj (83′). Žuti kartoni: Vuković, Igor Silva, Pierez (Osijek), Pavičić (Rijeka). Crveni karton: Pavičić (Rijeka).


RIJEKA: Nevistić, Velkovski, Galović, Smolčić, Tomečak, Čerin (od 44′ Murić), Halilović, Štefulj, Pavičić, Kulenović (od 78′ Lepinjica), Andrijašević.


OSIJEK: Ivušić, Igor Silva, Škorić, Majstorović (od 71′ Bočkaj), Jurčević, Vuković (od 77′ Kleinheisler), Ndockyt (od 46′ Lončar), Žaper, Pilj (od 46′ Lopa), Bohar (od 71′ Erceg), Mierez.