Prva HNL

RIJEKA – LOKOMOTIVA 3:0 KRAJ! Rijeka u prvih pola sata riješila susret i došla na bod od trećeg mjesta, loša Lokomotiva sve bliže drugoj ligi

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Riječani su uzeli sva tri boda protiv posljednje Lokomotive, strijelci su bili Murić i Kulenović koji je dvaput zatresao mrežu.



RIJEKA Nogometaši Rijeke današnjom će utakmicom protiv Lokomotive pokušati izbrisati gorak okus nakon ispadanja iz Kupa. Protiv Istre 1961 nisu pokazali igru vrijednu ekipe koja se u prvenstvu bori za Europu, a upravo bi današnjom pobjedom došli vrlo blizu trećega mjesta. S obzirom da je Gorica jučer kiksala protiv Slaven Belupa, Riječani bi došli na samo bod od treće pozicije na ljestvici.


I Lokomotivi sve utakmice do kraja sezone imaju veliko značenje. Bivši klub trener Rijeke Gorana Tomića trenutno je posljednji s četiri boda manje od Istre 1961 i pet manje od Varaždina, što ih trenutno direktno vodi u Drugu HNL.


Trener Rijeke na raspolaganju neće imati Velkovskog (ponovno), ovoga puta muči ga prst ruke, ali je ostatak ekipe spreman te će na travnjak vjerojatno izaći ista jedanaestorka kao protiv Istre 1961.




Stigli su službeni sastavi. Kao što se i očekivalo, Rijeka će na teren izaći u istom sastavu kao i u prošlom susretu, protiv Istre 1961. Drmić je u vrhu napadu, iza njega je Andrijašević, na desnom krilu Murić, a na lijevom je Menalo. Zadnji vezni su Lončar i Čerin, Capan i Galović su na stoperskim pozicijama, a bekovi Tomečak i Štefulj.




Foto galerija: Prva HNL: Rijeka - Lokomotiva Foto: Vedran Karuza


90+4. minuta KRAJ! Riječani su uzeli sva tri boda protiv posljednje Lokomotive i tako došli na samo bod od trećeg mjesta.


88. minuta Ušao je i Lepinjica umjesto Andrijaševića, koji je minutu ranije imao odličnu priliku, s desne strane je tukao prema golu, a Hendija je loptu uspio izbaciti u korner.


78. minuta Strijelci Murić i Kulenović su izašli iz igre, a ušli su Pavičić i Yateke.


71. minuta Menala je zamijenio Liber, a Čerina Mudražija.


66. minuta Vratnica Kulenovića! Napadač Rijeke silno želi taj hat-trick, ali ovoga puta zaustavila ga je vratnica.


63. minuta Čerin je poslao loptu u mrežu, ali sudac pogodak nije priznao zbog zaleđa u kojemu je ranije bio Menalo.


60. minuta Tuče Menalo s 20-ak metara i lopta ide malo iznad gola!


55. minuta Zamalo je Kulenović došao do hat-tricka! Sjurio se s desne strane i ostao jedan na jedan s golmanom, ali je tukao ravno u njega. Riječani su u prvih desetak minuta drugoga dijela malo usporili, Lokomotiva je imala nekoliko prilika, ali nisu uspjeli zabiti domaćinu.


48. minuta Zaprijetili su gosti preko Hadžića, Tomečak je očistio opasnost točno na gol crti.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. Izašao je Maleš, a ušao Cokaj.


45. minuta Kraj prvoga dijela! Odličnu igru Riječani su okrunili s tri pogotka koje su postigli već u prvih pola sata. U tome im je pomogla i katastrofalno loša obrana gostiju. Kulenović je zabio dva pogotka, a u prvih 11 je ušao u zadnji trenutak jer se Drmić ozlijedio na zagrijavanju.


36. minuta Obrana gostiju još jednom se pogubila, Menalo je ponovno lakoćom došao do šesnaesterca po lijevoj strani, pokušao lobati golmana, ali je lopta otišla pokraj gola. Murić s desne strane nije stigao do lopte.


31. minuta GOOOL! Lokomotiva se raspala na Rujevici, posebice njezin obrambeni dio. Lončar je dodao Muriću, ali je na kraju loptu do Kulenovića prebacio igrač gostujuće ekipe. Napadač Rijeke nije imao težak posao…


25. minuta Jedna od rijetkih dobrih prilika gostiju u prvih 25 minuta, Petrak je odlučio pucati s 20-ak metara, a Nevistić se dobro morao rastegnuti kako bi obranio svoja vrata.


17. minuta Vratnica spasila goste! Ponovno je Menalo nakon izgubljene lopte gostiju došao u opasnu zonu te je dodao Muriću čiji udarac zaustavlja vratnica.


12. minuta GOOOL! Samo dvije minute kasnije, skoro pa identičnom akcijom Rijeka je povećala prednost. Andrijašević je proigrao Čerina, koji je ubacio prema Kulenoviću u sredinu kaznenog prostora. Napadač Rijeke je lako oborio golmana Lokomotive.


10. minuta GOOOL! Menalo je na lijevoj strani prešao obranu “lokosa”, ubacio prema Kulenoviću, koji proslijeđuje loptu Muriću, a ovaj poentira za rano vodstvo Rijeke.


4. minuta Sada su i gosti došli do velike prilike. U petercu je Papadopoulos došao do lopte, ali je njegov udarac otišao preko gola.


1.minuta Nakon 50-ak sekundi susreta Rijeka je već opasno zaprijetila prema vratima gostiju. Čerin je tukao s 15-ak metara, ali lopta ide preko grede.


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici. Na samome početku promjena u momčadi, u prvih 11 ipak nije Drmić, koji se ozlijedio na zagrijavanju, a umjesto njega je na terenu Kulenović.


Rijeka nije zaboravila svoje bivše igrače, nekadašnji kapetan “bijelih”, a sada igrač Lokomotive Mate Maleš dobio je na poklon fotografiju koju mu je uručio sportski direktor Ivan Mance.



RIJEKA – LOKOMOTIVA 3:0


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelac: 1:0 Murić (10′), 2:0 Kulenović (12′), 3:0 Kulenović (31′). Žuti karton: Marić (Lokomotiva).


RIJEKA (4-2-3-1): Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Štefulj, Čerin (od 71′ Mudražija), Lončar, Murić (od 78′ Pavičić), Andrijašević, Menalo (od 71′ Liber), Kulenović (od 78′ Yateke).


LOKOMOTIVA (4-3-3): Hendija, Salihu, Papadopoulos, Kačavenda (od 72′ Kallaku), Musa, Petrak (od 72′ Cipetić), Maleš (od 46′ Cokaj), Marić, Chajia, Hadžić (od 82′ Bonansea), Marin (od 64′ Šimić).



Standings provided by SofaScore LiveScore