Analiza

Rijeka je ostvarila još jednu značajnu pobjedu, ali jednog igrača Goran Tomić pod hitno mora razbuditi

Denis Frančišković

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Četiri vezane pobjede malo je tko očekivao pa i oni najvjerniji navijači Bijelih



RIJEKA Analizirali smo pobjedu Rijeke na Šubićevcu i izvukli neke dobre, ali i manje dobre stvari. Evo što nam je zapelo za oko:


Što je bilo dobro


DRMIĆ I LIBER


Josip Drmić i Adrian Liber bili su ključni igrači Rijekinog minimalnog trijumfa. Drmić se vraća u golgetersku formu, prepun je želje za novim dokazivanjem, Liber je na najbolji način iskoristio minutažu nakon ulaska s klupe i pokazao da se na njega mora više računati.




NASTAVAK NIZA


Četiri vezane pobjede malo je tko očekivao pa i oni najvjerniji navijači Bijelih. No, brojke su jasne, Rijeka je na pobjedničkom valu od kojeg se očekuje da ga oplemeni protiv Istre 1961 i Lokomotive.


SAMOPOUZDANJE


Šibenska pobjeda dodatno je važna pred gostovanje u Kupu u Puli gdje Bijele čeka gotovo slična, tvrda utakmica u kojoj se nema pravo na kiks. A ovakve pobjede najbolje pune momčad samopouzdanjem.


Što je moglo bolje


VEZNA LINIJA


Rijekini »veznjaci« nisu bili na očekivanoj razini, a oni uvijek uz bočne igrače daju puls i ton igri. Protok lopte nije bio najbolji, nedostajalo je više ideje i okomitosti u igri te pravih lopti za Drmića i Kulenovića.


MUDRAŽIJA


Robert Mudražija je tip igrača od kojeg se ipak puno više očekuje, da bude jedan od nositelja igre u srcu momčadi u oba smjera. Potencijal je tu, ali Tomić riječku »radilicu« mora dodatno razbuditi.


IGRA U VALOVIMA


Rijeka je na Šubićevcu u nekoliko navrata bila na višeminutnim obrambenim iskušenjima, ali i uzvraćala na isti način. Posebno je to vidljivo bilo na početku utakmice i početku drugog dijela kad su »narančasti« bili bolji suparnik i prelako ulazili u međuprostore i dolazili u opasnu zonu po Nevistića.