Europska liga

REAL SOCIEDAD – RIJEKA 2:2 KRAJ! Rijeka dvaput vodila i na kraju uzela veliki bod lideru La Lige!

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 21 sat kreću u posljednje europsko gostovanje ove sezone, s druge strane je lider La Lige, Real Sociedad.


Riječanima ova utakmica nema nikakav značaj, izgubili su svaku mogućnost proljeća u Europi, ali želja igrača Simona Rožmana je da do kraja grupne faze ne ostane “nula” na tablici.


U Španjolsku zbog ozljeda i bolesti nisu otputovali Kulenović, Čerin, Smolčić, Raspopović i Arsenić.




Stigli su službeni sastavi. Riječani će na stadion Anoeta istrčati u formaciji 5-4-1, Andrijašević je u vrhu napada, iza njega su Murić, Halilović, Lončar i Menalo. Tomečak je standardno na desnome beku, Štefulj na lijevom, dok su središnji braniči Velkovski, Galović i Capan.


Stadion Anoeta/Foto M. SUČIĆ



90+5. minuta KRAJ! Nevistić je obranio posljednju priliku na utakmici, igrač Reala je još napravio prekršaj u napadu. Rijeka je uzela veliki bod u Španjolskoj!


79. minuta GOL! Pao je sada već treći pogodak u deset minuta. Merino je dodao Monrealu, koji tuče prema vratima, a lopta pogađa Velkovskog i mijenja smjer…


74. minuta GOOOL!! Lončar zabija za ponovno vodstvo Rijeke! Nakon odbijanca u šesnaestercu Rijeke prvi je na lopti bio Lončar koji je tukao s nekih 12 metara ravno po sredini gola.


69. minuta GOL! Izjednačio je Bautista nakon ubačaja s desne strane.


60. minuta Januzaj je snažno pucao s 30-ak metara, ali je pogodio Lončara u živom zidu, a potom je Halilović izbio loptu.


58. minuta Kakve obrane Nevistića! Oyarzabal je projurio kroz obranu Rijeke i pucao s desne strane, ali vratar “bijelih” je to izbacio u korner. Nakon kornera opet je Oyarzabal tukao glavom, ali je lopta završila na gredi.


49. minuta Velika prilika Rijeke! Murić je sjajno uzeo loptu, došao je pred gol i pucao, ali vratar domaćih je bio spreman.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+2. minuta Kraj prvoga dijela, Rijeka vodi pogotkom Velkovskog!


45+2. minuta Isak je tukao glavom nakon ubačaja iz kornera, ali nije dobro zahvatio loptu.


37. minuta GOOOL!!! Darko Velkovski zabio je za vodstvo Rijeke! Nakon Murićevog kornera Menalo je došao do lopte, prebacio do Velkovskog koji poentira glavom.


37. minuta Još jedna odlična reakcija Nevistića, i ponovno je u akciji bio Isak, koji je pucao s desne strane, ali ravno u vratara Rijeke.


30. minuta Ponovno su Riječani na sredini terena izgubili loptu, Januzaj ubacuje za Isaka, koji puca iz blizine, ali ide preko gola.


26. minuta Ponovno prilika domaćih. Isak je uspio pobjeći gostujućoj obrani, s lijeve strane je pucao, ali preslabo.


20. minuta Portugalski sudac je prvo dosudio penal za domaće zbog nepostojećeg igranja rukom Andrijaševića… Nakon konzultacija s pomoćnikom, sudac je odluku poništio.


12. minuta Velika prilika za Real Sociedad! Halilović je izgubio loptu blizu svojega šesnaesterca, lopta je došla do Isaka koji ostaje jedan na jedan s Nevistićem, jako je tukao, ali je golman Rijeke bio spreman.


6. minuta Rijeka je sada imala dva kornera zaredom, ali bezopasna…


5. minuta Murićev udarac s ruba kaznenog prostora je blokirala domaća obrana. Korner je za Rijeku.


1.minuta Počela je utakmica na stadionu Anoeta.


REAL SOCIEDAD – RIJEKA 2:2


Stadion Anoeta. Bez gledatelja. Sudac: Joao Pinheiro (Portugal). Strijelac: 0:1 Velkovski (37′), 1:1 Bautista (69′), 1:2 Lončar (74′), 2:2 Monreal (79′). Žuti karton: Merino (Real S.), Andrijašević, Halilović (Rijeka).


REAL SOCIEDAD: Remiro, Zaldua (od 68′ Gorosabel), Zubeldia, Le Normand, Monreal, Januzaj (od 80′ Portu), Zubimendi, Merino, David Silva (od 68′ Willian Jose), Isak (od 58′ Bautista), Oyarzabal (od 80′ Lopez).


RIJEKA:  Nevistić, Tomečak, Velkovski (od 86′ Escoval), Galović, Capan, Štefulj, Murić (od 75′ Pavičić), Halilović, Lončar, Menalo (od 80′ Anastasio), Andrijašević (od 86′ Yateke).