Europska liga

NAPOLI – RIJEKA 2:0 KRAJ! Rijeka izgubila svaku šansu za ostankom u Europi, ali uspjela parirati Napoliju

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS



RIJEKA Težak zadatak imat će večeras (21 sat) nogometaši Rijeke na kultnom stadionu San Paolo u Napulju. U četvrtom kolu Europske lige gostuju kod jakog Napolija, i to s vrlo oslabljenim kadrom.


Zbog koronavirusa, ali i ozljeda, nedostajat će nekoliko startera (Kulenović, Menalo, Halilović, Escoval, Capan…), zbog čega je put Italije krenulo i nekoliko juniora “bijelih”. U prvoj je utakmici na Rujevici Napoli sretno slavio 2:1.


Stigli su službeni sastavi. Armando Anastasio zaigrat će na lijevom beku od prve minute, na desnoj je strani Tomečak, dok su trojica stopera Galović, Velkovski i Smolčić. Kapetan Andrijašević ovoga će puta imati ulogu špice, a iza njega će se naći Murić, Čerin, Lončar i Štefulj.






90+3.minuta KRAJ! U zadnjim je sekundama junior Hodža skoro i zabio, njegov je snažni pokušaj obranio vratar domaćih. Rijeka ipak nije uspjela izvući bod protiv jakog talijanskog kluba ali “bijeli” su se borili i tijekom većega dijela uspjeli parirati domaćinu.


87. minuta Veliki debi za dvojicu mladih igrača, u igri je Veldin Hodža umjesto Čerina, a Matija Frigan umjesto Andrijaševića. Friganu je ovo prva utakmica za seniore Rijeke, dok je Hodža odigrao Kup utakmicu protiv Dilja, gdje je bio i strijelac.


82. minuta Nevistić odličnom obranom zaustavlja pokušaj Insignea!


81. minuta U igri je Braut umjesto Anastasija.


78. minuta Izlazi Murić, a u igri je Yateke.


75. minuta GOL! Povećali su domaći vodstvo preko Lozana, primio je odličan ubačaj koji je prošao cijelu riječku obranu…


69. minuta Ulaze Lobotka i Mertens umjesto Demmea i Elmasa. Rožman još uvijek ne radi izmjene.


64. minuta Lozano ulazi umjesto Politana, a Insigne umjesto Zielinskog.


61. minuta Velika prilika Rijeke! Štefulj je odmah odlučio pucati s lijeve strane, nakon što ga je Murić sjajno pronašao. Lopta ide daleko iznad gola.


57. minuta Iskoristili su sada Riječani pogrešku u obrani Napolija, Tomečak je povukao s desne strane, no ubačaj mu nije bio precizan.


51. minuta Velika prilika Napolija, Di Lorenzo je tukao s ruba šesnaesterca, lopta ide malo pored stative.


51. minuta Poigrao se Murić s obranom Napolija te je uspio s desne strane ubaciti prema Andrijaševiću, ali on neprecizno puca glavom.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela.


44. minuta Zaprijetio je sada Lončar dvaput u razdoblju od jedne minute s 20-ak metara, odlične udarce obranio je golman Napolija.


41. minuta GOL! Ubacio je Zielinski s lijeve strane prema Politanu kojega je Anastasio trebao malo bolje čuvati, veznjak Napolija izbliza lakoćom zabija. Pogodak je ipak pripisan kao autogol Anastasija.


39. minuta Napadaju domaći, sada je Bakayoko pucao iznad grede.


34. minuta Još jedna odlična obrana Nevistića! Raširio se vratar Rijeke kao hobotnica kako bi obranio pokušaj Di Lorenza.


33. minuta Pokušaj Murića ide malo pored vratnice! Andrijašević ga je proigrao, Murić odlučio s desne strane pucati iskosa prema drugoj vratnici, ali lopta ide pored gola.


27. minuta Odlična obrana Nevistića! Elmas je ostao jedan na jedan s golmanom Rijeke, ali njegov udarac zaustavlja Nevistić, nakon čega se lopta odbija do drugoga igrača Napolija, koji puca iznad grede.


23. minuta Pokušaj Petagne ide ravno u Nevistića. Rijeka je sada mogla skupo platiti grešku Anastasija, čija se lopta odbila od igrača Rijeke te je završila do Petagne.


21. minuta Pokušali su Riječani sada proigrati Andrijaševića, ali kapetan “bijelih” nije uspio doći do lopte u šesnaestercu, obrana domaćih je dobro reagirala.


13. minuta Štefulj je pucao glavom nakon ubačaja Lončara s lijeve strane, ali bezopasno.


8. minuta Tomečak je sam ostao na rubu kaznenog prostora te je odlučio pucati, ali lopta ide daleko iznad grede.


5. minuta Elmas je pobjegao riječkoj obrani te nakon ubačaja Di Lorenza imao veliku priliku, ali je propustio pogoditi.


1.minuta Počela je utakmica u Napulju. Prije početka minutom šutnje odana je počast Diegu Armandu Maradoni.



Sat vremena uoči utakmice: I unutar kultnog stadiona San Paolo čuje se skandiranje Maradoninog imena, navijači Napolija okupili su se ispred stadiona kako bi bakljama i pjesmom odali počast legendarnom Maradoni.


NAPOLI – RIJEKA 2:0


Stadion San Paolo. Bez gledatelja. Sudac: Halis Özkahya (Turska). Strijelac: 1:0 Anastasio (41′-ag), 2:0 Lozano (75′). Žuti kartoni: Anastasio (Rijeka).


NAPOLI: Meret, Di Lorenzo, Maksimović, Koulibaly, Ghoulam, Bakayoko, Demme (od 69′ Lobotka), Elmas (od 69′ Mertens), Politano (od 64′ Lozano), Zielinski (od 64′ Insigne), Petagna (od 81′ Ruiz).


RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Galović, Velkovski, Smolčić, Anastasio (od 81′ Braut), Čerin, Lončar, Murić (od 78′ Yateke), Štefulj, Andrijašević.