Prva HNL

ISTRA 1961 – RIJEKA 1:2 KRAJ! Andrijašević donio Riječanima vrijedna tri boda

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL



RIJEKA Nogometaši Rijeke i Istre 1961 od 15 sati na Aldo Drosini igraju susjedski derbi. Za Riječane je ovo važna utakmica nakon prosutih bodova kod Varaždina, dok Puljani, usprkos pretposljednjem mjestu na ljestvici, bilježe nešto bolju situaciju. Uzeli su sva tri boda protiv Slaven Belupa u posljednjem kolu, dok su prije toga remizirali s Goricom.


Stigli su službeni sastavi. Velike su promjene u odnosu na utakmicu s Varaždinom, nakon suspenzija zbog kartona vraća se standardna obrana Rijeke – Capan, Galović, Smolčić i Štefulj. Na klupi su Murić i Menalo, koji su u prošlom susretu krenuli od prve minute, a u napadu se Andrijaševiću pridružuje Kulenović. Pavičić će pojačati vezni red s Čerinom i Lončarom.



90+6. minuta KRAJ! Rijeka se iz Pule vraća s tri boda, te na kraju može biti sretna što je uspjela doći do pobjede. Promašili su brojne zicere i domaći i gosti u drugome dijelu, Rijeka je vratila vodstvo pogotkom s bijele točke, ali su zato glupom reakcijom Smolčića zadnjih desetak minuta igrali s igračem manje.




86. minuta Arsenić ulazi umjesto Pavičića.


83. minuta Crveni karton za Smolčića! Pokosio je Gržana koji je u kontri bio u velikoj prilici za pogodak. Srećom malo izvan kaznenog prostora te su domaći dobili tek slobodni udarac, a Gržan pogađa živi zid gostiju.


78. minuta Menalo je danas posebno raspoložen, sjajno je tukao sada s otprilike 25 metara, ali Lučić je bio spreman.


76. minuta Menalov udarac ide malo pored vratnice, ali sudac nakon akcije ionako svira zaleđe.


72. minuta Murić je pokušao iz šesnaesterca zaprijetiti, ali su se Puljani obranili. Štefulj je potom prvi bio na povratnoj lopti, ali je s ruba kaznenog prostora tukao visoko preko gola.


65. minuta GOOOL! Andrijašević je bio precizan s bijele točke. Paez je napravio prekršaj na kapetanu Rijeke, koji je iz penala vratio vodstvo svojoj momčadi.


63. minuta U igri je Murić umjesto Kulenovića.


59. minuta Sudac je prvo dosudio penal za Rijeku nakon starta Perere na Kulenoviću, ali ga je i poništio nakon konzultacija s VAR sobom jer se pokazalo da je Kulenović bio u zaleđu.


58. minuta Istra je sada došla do dvije velike šanse u jednoj minuti. Prvo je Ivančić pucao preko gola, a potom Špoljarić na dodavanje Hujbera s par metara promašuje gol.


54. minuta Kakve zicere sada nisu iskoristili Riječani! Štefulj je pucao na kraju dvaput, ali su Puljani to uspjeli obraniti. Prije njega je Pavičić izašao sam pred vratara domaćih, ali je loptu odbio do Štefulja koji onda nije iskoristio svoje šanse.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, Rožman je odlučio pojačati ofenzivu svoje ekipe tako što je ubacio napadača Menala, dok je izašao veznjak Lončar.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela. Riječanima je dugo trebalo da probiju obranu Puljana, pogodio je Andrijašević za vodstvo u 29. minuti, ali desetak minuta kasnije domaći iz svoje prve prave prilike na utakmici izjednačuju.


43. minuta Ozlijeđenog Gonzaleza na terenu će zamijeniti Sane.


38. minuta GOL! Puljani su desetak minuta nakon pogotka Rijeke uspjeli izjednačiti. Obrana Rijeke uspavano je ispratila pogodak Špoljarića, koji je lako svladao Nevistića iz blizine.


29. minuta GOOOL! Lončar je izveo korner, Smolčić prebacio na drugu vratnicu, a Capan vratio u sredinu gdje Andrijašević lakoćom zabija za vodstvo “bijelih”.


28. minuta Istra se čvrsto brani, sada je obrana domaćih Pavičića zaustavila u pokušaju da se približi šesnaestercu.


21. minuta Još jedan slobodni udarac u režiji Lončara s 20-ak metara, ali ponovno ravno u živi zid. Do slobodnog su udarca gosti došli nakon teškog sudara, Hujber je koljenom udario u glavu Čerina, koji mu je uklizao. Ipak, završilo je bez posljedica za obojicu.


16. minuta U Puli još uvijek na terenu nema konkretnih prilika, Riječani čuvaju loptu u svojim nogama, ali nikako ne mogu ozbiljnije zaprijetiti prema vratima Lučića.


6. minuta Ivančić je napravio prekršaj na Pavičiću 20-ak metara od gola te je Rijeka sada mogla doći do velike prilike iz slobodnog udarca. Izveo ga je Lončar, ali pucao je ravno u živi zid, Puljani su se obranili.


1.minuta Počela je utakmica u Puli.


ISTRA 1961 – RIJEKA 1:2


Stadion Aldo Drosina. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Strijelci: 0:1 Andrijašević (29′), 1:1 Špoljarić (38′), 1:2 Andrijašević (65′-pen). Žuti kartoni: Ivančić, Bosančić (Istra 1961). Crveni kartoni: Smolčić (Rijeka).


ISTRA 1961: Lučić, Hujber, Šutalo, Bosančić (od 46′ Paez), Gonzalez (od 43′ Sane), Ste. Lončar, Perera (od 80′ Halilović), Ivančić (od 68′ Guzina), Perković, Špoljarić (od 68′ Kim), Gržan.


RIJEKA: Nevistić, Capan, Galović, Smolčić, Tomečak, Pavičić, Čerin, Stj. Lončar (od 46′ Menalo), Štefulj, Andrijašević, Kulenović (od 63′ Murić).