Prva HNL

ISTRA 1961 – RIJEKA 1:2 KRAJ! Treće mjesto sada pripada “bijelima”! Rijeka golovima Murića i Kulenovića u Puli preskočila Goricu

Portal Novilist.hr

Robert Murić/Foto PIXSELL

Robert Murić/Foto PIXSELL



PULA Nogometaši Rijeke točno tjedan dana nakon teškog poraza od Istre 1961 i ispadanja iz Kupa se vraćaju na Aldo Drosinu, ali ovoga puta u susretu Prve HNL. I dok su im Puljani uzeli šansu za obranu Rabuzinova sunca, Riječanima je današnja pobjeda nužna kako bi preskočili Goricu, koja ima dva boda više od ekipe s Rujevice, i zauzeli treću poziciji na ljestvici.


U kadru Riječana sigurno neće biti Velkovskog zbog frakture kosti zapešća, dok je upitan i Drmić koji se ozlijedio na zagrijavanju uoči utakmice s Lokomotivom.


Stigli su službeni sastavi. Drmića zbog ozljede nema u zapisniku te će Kulenović krenuti od prve minute u vrhu napada. Ostatak sastava je standardan i bez iznenađenja, osim Hrvoja Smolčića koji je ušao u prvih 11 umjesto Štefulja/Vukčevića na poziciji lijevoga beka.





94. minuta KRAJ! Rijeka je uzela sva tri boda u Puli i preuzela treće mjesto na ljestvici!


93. minuta Pavičić je sada promašio nemoguće, ostao je sam ispred praznog gola, ali je loptu poslao pored vratnice.


88. minuta Kakva prilika Istre! Japancu Hari danas nikako ne ide, tukao je s nekih sedam metara od gola, a Nevistić odlično obranio.


76. minuta Pavičić je pojačao vezni red, izašao je Kulenović.


68. minuta Sudac je provjeravao radi li se o penalu za Puljane. Tomečak je nagazio Navarra u šesnaestercu, ali s obzirom da je lopta već bila izvan terena nema govora o penalu.


53. minuta Još jedna dobra prilika Hare, Riječani su sada imali sreće. Japanac je ostao jedan na jedan s Nevistićem, uspio ga je prijeći i pucati s lijeva prema golu, ali je lopta tukla vanjski dio mreže.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u sastavima.


45+7. minuta Kraj prvoga dijela. Trebalo je biti samo dvije minute nadoknade, ali se više od pet minuta čekalo na potvrdu pogotka Puljana.


44. minuta GOL! Puljani su smanjili preko Galilee. Blagojević je odlično ubacio s lijeve strane, a u velikoj gužvi u petercu prvi je na lopti bio Galilea. Nevistić je definitivno trebao bolje reagirati. Na potvrdu pogotka iz VAR sobe se moralo čekati više od pet minuta…


36. minuta GOOOL! Ponovno kombinacija Murića i Kulenovića kao protiv Lokomotive. Murić je ubacio s desne strane, a Kulenović iz blizine poentirao. Igrači su se nakratko sukobili, Puljani su se žalili što im nije sviran prekršaj uoči toga pogotka. Potom je sudac čekao potvrdu pogotka iz VAR sobe zbog mogućeg zaleđa, ali sve je ipak bilo prema pravilima.


33. minuta Murić je odličnom dugom loptom pronašao Menala u kaznenom prostoru, te je on petom pokušao dodati Kulenoviću, ali nije uspio u tom naumu.


24. minuta Sada se Andrijašević sjurio prema vratima Lučića, htio je proigrati Kulenovića, ali je vratar Puljana pokupio loptu.


19. minuta GOOOL! Smolčić je s lijeve strane ubacio u šesnaesterac, igrač Istre je loptu glavom spustio, ali je ona došla do Murića koji se namjestio na rubu kaznenog prostora i snažno poentirao u mrežu Puljana.


15. minuta Tukao je Murić, ali visoko iznad grede.


5. minuta Japanac Hara je promašio veliku šansu. Riječani su izgubili loptu, Haru je odlično proigrao Špoljarić te se Japanac sjurio prema golu i ostao sam ispred Nevistića. Golman Rijeke mu je ipak uspio obraniti udarac…


1.minuta Počeo je susret u Puli.


ISTRA 1961 – RIJEKA 1:2


Stadion Aldo Drosina. Sudac: Dario Bel (Osijek). Strijelac: 0:1 Murić (19′), 0:2 Kulenović (36′), 1:2 Galilea (44′). Žuti karton: Čerin (Rijeka).


ISTRA 1961 (3-5-2): Lučić, Šutalo, Tomašević (od 85′ Ste. Lončar), Silva, Navarro, Blagojević, Galilea (od 68′ Levitt), Ivančić (od 79′ Šipoš), Hujber (od 79′ Gonzalez), Hara, Špoljarić (od 68′ Bande).


RIJEKA (4-2-3-1): Nevistić, Tomečak, Capan, Galović, Smolčić, Čerin (od 83′ Mudražija), Stj. Lončar, Murić (od 88′ Escoval), Andrijašević, Menalo (od 83′ Štefulj), Kulenović (od 76′ Pavičić).



Standings provided by SofaScore LiveScore