Analiza utakmice

Iako dosta toga nije bilo dobro na terenu u Varaždinu, pronašli smo i neke pozitivne stvari

Mateo Sučić

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Da nije bilo Ivana Nevistića, mogli su Riječani i teže stradati. Prvi pogodak je splet okolnosti (Uratin traljav udarac, Nevistić na krivoj nozi, dodir nekog od braniča), a do kraja utakmice je obranio još četiri odlične situacije



RIJEKA Nogometaši Rijeke iznenađujuće su prosuli bodove protiv Varaždina samo nekoliko dana nakon odlične partije u Maksimiru. Analizirali smo utakmicu te našli loše, ali i neke dobre stvari.


Što je bilo dobro


Reakcija u nastavku
Rijeka se probudila u drugom poluvremenu utakmice u Varaždinu, ali prekasno da bi preokrenula rezultat. Svejedno, reakcija je postojala, želja je bila prisutna kao tračak nade da prvih 45 minuta nije bilo prava slika Rijeke. Utakmice koje slijede pokazat će je li doista tako ili će Rožman morati tražiti način za buđenje momčadi.


Roko Jurišić
Prvih 45 minuta u prvoligaškoj konkurenciji nije sigurno podloga za konkretnije ocjene, ali Roko Jurišić je u Varaždinu pokazao, napadački gledano, neke zanimljive stvari. Uostalo, sudjelovao je u akciji kod pogotka Kulenovića, pa namjestio još dvije odlične prilike (Kulenović, Yateke) kakve se u ovakvim utakmicama moraju zabiti.




Ivan Nevistić
Da nije bilo Ivana Nevistića, mogli su Riječani i teže stradati. Prvi pogodak je splet okolnosti (Uratin traljav udarac, Nevistić na krivoj nozi, dodir nekog od braniča), a do kraja utakmice je obranio još četiri odlične situacije u kojima su se našli ofenzivci Varaždina i ima veliku zaslugu što su »bijeli« do kraja lovili izjednačenje.


Što nije bilo dobro


Ulazak u utakmicu
Izostanak četvorice standardnih igrača ne smije biti isprika, Rijekin ulazak u utakmicu, slično kao i u Šibeniku u prvom dijelu sezone, bio je kriminalan, kao da su »bijeli« pomislili da će Varaždin sam pasti zbog izdanja u Maksimiru. Varaždin je upozorenje za nastavak sezone, ovakav ulazak u utakmicu se ne smije ponoviti.


Organizacija igre
Po teškom terenu (očita je razlika u kvaliteti nogometa na mixto travnjacima i pravim travnjacima loše kvalitete) ideja Simona Rožmana bila je tražiti pozicije za ubačaje s bočnih pozicija, ali Riječani su veliki dio utakmice srljali pokušajima kroz sredinu kuda je bilo nemoguće proći kroz dvostruki blok domaćina.


Joao Escoval
Portugalski branič upisao je u Varaždinu 96. nastup u svim natjecanjima igrajući za Istru i Rijeku, a ostavio dojam kao da mu je prvi. Utakmice u kojima nasluti da ima potencijal za nešto više (Real Sociedad na Rujevici…) zasjeni trećerazrednim izdanjima zbog kojih izgleda kao da je zalutao u prvoligaški nogomet.