Veliki transfer

Čeka se potvrda transfera Hrvoja Smolčića u Eintracht i sjajnog posla za Rijeku vrijednog više od 2,5 milijuna eura

Denis Frančišković

Hrvoje Smolčić/Foto PIXSELL

Hrvoje Smolčić/Foto PIXSELL

Tržištu su nakon Murića najzanimljiviji Pavičić i Velkovski na kojima bi Rijeka također željela dobro zaraditi, a sve su aktualniji i mogući odlasci Escovala i Galovića



RIJEKA Hrvoje Smolčić već danas će, po svemu sudeći, nakon liječničkog pregleda potpisati za Frankfurt Eintracht, što će osim igrača obradovati i klupsku logistiku koja brine o financijama. Radi se, naime, o transferu vrijednom nešto više od dva i pol milijuna eura, što je za Rijekine prilike i s obzirom na profil igrača jako dobar potez zbog plasmana na zahtjevno tržište Bundeslige.


Najviše zanimanja i dalje je za Robertom Murićem. Ponajboljeg igrača Rijeke dosta bi klubova željelo vidjeti u svojim redovima. U domaćim okvirima odredište bi svakako opet bio Dinamo, no čini se da je izvjesnije da Murić karijeru opet nastavi u inozemstvu. Nije tajna da sam igrač više priželjkuje neku europsku destinaciju, a po tom pitanju posebno su aktivni škotski mediji, koji su Murića usporedili s Dadom Pršom. I s jasnim odredištem u Glasgow Rangersima.


Tržištu su nakon Murića najzanimljiviji Pavičić i Velkovski na kojima bi Rijeka također željela dobro zaraditi, a sve su aktualniji i mogući odlasci Escovala i Galovića. U njihovim slučajevima, bili bi to skromniji iznosi, ali opet oni koji pune klupsku kasu, ali i otvaraju šansu brojnim igračima koji dugo čekaju pravu šansu. Rijeka ima širok roster i želi ga svesti na manje, ali konkurentne okvire. Naravno, radi se i na dolascima koji su posljedično povezani s izlaznim transferima. U prvom planu je dolazak jednog veznog igrača i onog koji bi ojačao desni bok.