BUNDESLIGA

Ništa od negativnog rekorda, Schalke uvjerljivo pobijedio Hoffenheim

Hina

Matthew Hoppe/Foto: REUTERS

Matthew Hoppe/Foto: REUTERS

Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju 2020. protiv Borussie Mönchengladbach (2:0), a potom je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta, te se je približio neslavnom rekordu Tasmanije 1900 Berlin, no nisu ga postavili.



BERLIN Nogometaši Schalkea prekinuli su niz od 30 utakmica bez pobjede u nacionalnom prvenstvu, nakon što su u subotu u 15. kolu Bundeslige na domaćem terenu svladali Hoffenheim s 4:0, a junak susreta bio je 19-godišnji američki napadač Matthew Hoppe koji je postigao tri pogotka (42′, 57′, 63′). On je prvi Amerikanac koji je upisao hat-trick u Bundesligi.


Posljednju pobjedu u prvenstvu Schalke je ostvario u siječnju 2020. protiv Borussie Mönchengladbach (2:0), a potom je spojio 20 poraza i 10 neodlučenih susreta, te se je približio neslavnom rekordu Tasmanije 1900 Berlin, koja je ugašena 1973. godine. Oni su prema službenim podacima Bundeslige u svojoj jedinoj sezoni u elitnom razredu (1965./1966.) nanizali 31 susret bez pobjede osvojivši svega 10 bodova.


Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić odigrao je cijeli susret za Hoffenheim, te je dva puta zaprijetio protivničkom golu. Njegov udarac u 16. minuti u gornji lijevi kut zaustavio je vratar domaćina. I u 30. minuti Kramarićev udarac obranio je vratar Ralf Fahrmann.




Iako je od 50. minute imao igrača manje jer je isključen Maximilian Arnold, Wolfsburg je u gostima odigrao 2:2 protiv Union Berlina. Za domaćine strijelci su bili Sheraldo Becker (29′) i Robert Andrich (52′), a za Wolfsburg su zabili Renato Steffen (10′) i Wout Weghorst (66′-11 m).


Za Wolfsburg stoper Marin Pongračić odigrao je prvo poluvrijeme, a krilni napadač Josip Brekalo igrao je do 66. minute.


Bayer Leverkusen je kod kuće kiksao protiv Werdera, odigravši 1:1.


Dan ranije nogometaši Borussije Mönchengladbach pobijedili su na svom terenu prvaka Bayerna s 3:2, i to nakon velikog preokreta. Poraz Bavaraca činio se posve nemogućim nakon što je Bayern pogocima Roberta Lewandowskog (20′-11 m) i Leona Goretzke (26′) vodio s 2:0. No, domaćini su napravili podvig. Prvo je Jonas Hoffman (36′, 45′) s dva pogotka izjednačio, da bi Florian Neuhaus u 47. minuti donio potpuni preokret.


U subotu se u derbiju kola sastaju Leipzig i Borussia Dortmund.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore