opet u zelenom

Nik Slavica novi-stari igrač Adria Oil Škrljeva, Rajković: “Puno će nam pomoći”

Luka Medak

Nik Slavica (AO Škrljevo)/Foto: arhiva NL

Nik Slavica (AO Škrljevo)/Foto: arhiva NL

Nik je cijelo ovo vrijeme praktički i ostao naš igrač, zapravo smo ga samo aktivirali - kaže Damir Rajković



RIJEKA Adria Oil Škrljevo pronašlo je zamjenu za Taylora Adwaya. Najnovije pojačanje Zelenih je Nik Slavica, Šibenčanin koji je odlučio nastaviti tamo gdje je stao i prije gotovo dvije godine, kada je sezonu završio također u dresu Adria Oil Škrljeva. Trener Damir Rajković i predsjednik kluba Vice Sep na odlasku u Split prošle nedjelje posjetili su Slavicu u Šibeniku i tada vrlo brzo dogovorili nastavak suradnje, koja će trajati do kraja prvenstva.


– Nikovim povratkom u naše redove ponovno smo dobili na sigurnosti. Nakon što nas je privremeno napustio Adway zbog bolesti u obitelji, morali smo naći još jedno krilo – rekao je trener Damir Rajković. – On je cijelo ovo vrijeme praktički i ostao naš igrač, u proteklom periodu nije igrao nigdje, tako da smo ga sada zapravo samo aktivirali. Drago mi je da smo nastavili suradnju, imamo dobre uspomene što se tiče njegove igre kod nas i mislim da smo napravili dobar posao. Uvjeren sam da će nam jako puno pomoći, ali svjesni smo i da će mu trebati jedno vrijeme da uhvati formu i dođe u jedan natjecateljski ritam. Sada imamo dvije utakmice u Alpe Adria kupu, do utakmice s Furnirom 4. prosinca bi trebao doći na željenu razinu forme i ako sve prođe u redu i unaprijediti našu igru.


Nik Slavica će tako nastaviti tamo gdje je i stao u ožujku 2020. godine, kada je nakon pet odigranih utakmica HT Premijer lige u njih četiri bio MVP kola s prosjekom od 29,4 poena, 11 skokova i četiri asistencije. Priliku za svoj drugi debi za Zelene imat će već u srijedu, kada na Mavrince u sklopu Alpe Adria kupa dolazi češka Sluneta.




– Nik dolazi u dobru momčad, u ekipu koja će mu pomoći jednako kao i on nama. U napadu ima stvarno širok spektar rješenja, a i sigurno da je prednost i to što je već bio tu, poznaje naš sustav rada, što znači da mu neće trebati dugo da se uklopi. Mislim da smo s njim napravili jedan velik korak naprijed – zaključio je Damir Rajković.