NBA

Nezaustavljivi Curry već 11. put zaredom ubacio preko 30 poena, Jokić nosio Nuggetse do pobjede u produžecima

Luka Medak

Stephen Curry (Golden State Warriors)/Foto REUTERS

Stephen Curry (Golden State Warriors)/Foto REUTERS

Curry je ubacio nevjerojatnih 49 poena, od čega čak 10 trica, što mu je već 11. utakmica zaredom s više od 30 poena, a srpski centar je u pobjedi Nuggetsa susret završio s 47 poena, 15 skokova i osam asistencija te samo još jednom potvrdio zašto je glavni kandidat za najkorisnijeg igrača lige ove sezone.



RIJEKA Nevjerojatan niz Stepha Curryja se nastavlja. U pobjedi Golden State Warriorsa nad Philadelphia 76erima Curry je ubacio nevjerojatnih 49 poena, od čega čak 10 trica, što mu je već 11. utakmica zaredom s više od 30 poena. S 33 godine na leđima Curry ima najduži takav niz u dresu Warriorsa još od nezaustavljivog Wilta Chamberlaina 1964. godine.


Sixersi su igrali bez Tobiasa Harrisa i Bena Simmonsa, a predvodio ih je Joel Embiid s 28 poena, 13 skokova i osam asistencija. Bio je to i okršaj dvojice braće, Setha i Stepha Curryja, no ovaj u dresu Sixersa je završio susret sa samo 15 poena.


Odigrana su i dva vrlo uzbudljiva dvoboja u kojima je pobjednik bio odlučen nakon produžetaka. Denver Nuggetsi su na leđima Nikole Jokića nakon dva produžetka uspjeli svladati Memphis Grizzliese, a srpski centar je susret završio s 47 poena, 15 skokova i osam asistencija te samo još jednom potvrdio zašto je glavni kandidat za najkorisnijeg igrača lige ove sezone.




Jokiću je to 51. “double-double” sezone i bio je nadomak 16. “triple-doublea” te otkako je njegov suigrač i drugi strijelac momčadi Jamal Murray završio sezonu zbog ozljede “Joker” je preuzeo sav teret u napadu na svoja leđa.


Kod poraženog Memphisa najbolji je bio Ja Morant s 36 poena, osam skokova i 12 asistencija, a raspoloženi su bili i DeAnthony Melton s 25 te Grayson Allen s 24 poena.


U produžetak je otišla i utakmica dviju ponajboljih momčadi Istoka i Zapada. Prekršaj P. J.-a Tuckera na Devinu Bookeru 0,3 sekunde prije kraja bio je prijelomnica susreta, kada je Booker pogodio prvo slobodno bacanje te namjerno promašio drugo za pobjedu Phoenix Sunsa nad Milwaukee Bucksima.


Upravo je Booker predvodio Sunse s 24 poena, Chris Paul je dodao 22 uz 13 asistencija, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić je završio susret sa samo jednim košem iz igre i pet skokova u 18 minuta, iako je bio uvršten u početnu petorku.


Drugi Hrvat koji je u ponedjeljak kročio na NBA terene bio je Bojan Bogdanović te je u osveti protiv Lakersa ubacio 19 poena u pola sata igre.


Rezultati:


Detroit – Cleveland 109:105
Boston – Chicago 96:102
Philadelphia – Golden State 96:107
Indiana – San Antonio 94:109
Miami – Houston 113:91
Milwaukee – Phoenix 127:128 (produžetak)
Washington – Oklahoma City 119:107
Denver – Memphis 139:137 (produžeci)
LA Lakers – Utah 97:111