SKUP PORAZ "ČEKIĆARA"

Newcastle s igračem više umalo prokockao dva gola prednosti, na kraju uzeo bodove četvrtom West Hamu

Hina

Slavlje igrača Newcastlea/Foto: REUTERS

Slavlje igrača Newcastlea/Foto: REUTERS

Newcastle je nakon prvih 45 minuta imao dobitnu situaciju, ali West Ham je uspio stići do 2:2 s igračem manje. No da tri boda ostanu u Newcastleu pobrinuo se Willock golom u 82. minuti za 3:2, samo minutu nakon ulaska u igru.



NEWCASTLE U prvom subotnjem susretu 32. kola engleskog nogometnog prvenstva Newcastle United, koji se bori za ostanak, svladao je kao domaćin West Ham United, koji se bori za plasman u Ligu prvaka, sa 3:2 (2:0).


Newcastle je nakon prvih 45 minuta imao dobitnu situaciju, vodio je sa 2:0 autogolom Diopa (36′-ag) i golom Joelintona (41′), a usto je imao i igrača više jer je isključen Dawson. No West Ham je uspio stići do 2:2 preko Diopa (73′) i Lingarda (80′-11 m), no da tri boda ostanu u Newcastleu pobrinuo se Willock (82′) golom za 3:2 samo minutu nakon ulaska u igru.


Newcastle je sada 15. na ljestvici sa 35 bodova, devet više od 18. Fulhama koji se nalazi u zoni ispadanja, dok je West Ham ostao četvrti sa 55 bodova, jednim više uz utakmicu više od petog Chelseaja, a tri više uz također utakmicu više od šestog Liverpoola.





Standings provided by SofaScore LiveScore